Gunnar Wærness´ kritikerroste og prisnominerte Ta på Jesus er et diktverk fritt etter Salve Mundi Salutare av Arnulf van Leuven (ca. 1200-1250), senere tonesatt og bearbeidet av Dietrich Buxtehude (ca. 1637-1707) under navnet Membra Jesu Nostri.

"Ta å Jesus" er også et lengre essay som dokumenterer Wærness´ fascinasjon for instrumentet mbira, og hvordan den fascinasjonen til slutt leder til at den norske poeten arbeider for å etablere en musikkskole i Zimbabwe.

I Vår Frue kirke vil Gunnar Wærness lese fra Ta på Jesus, og deretter vil Mhuri YekwaChisawa spille konsert. Bandet består av Wærness og Tipei Marazanye.Mbira er et klassisk instrument fra Zimbabwe. Mbiramusikken følger ikke europeiske kategorier, den er både meditativ og dansbar, klassisk og samtid. Den læres fortsatt videre fra musiker til musiker. "Mhuri YeKwaChisava" betyr Familien etter Chisava. Chisava er Tipeis farfar, som også spilte mbira. Mhuri YeKwaChisava spiller egne komposisjoner og tradisjonelt materiale, gruppa har eksistert i ti år og er en del av det kunstnerisk-pedagogiske prosjektet yarira ngoma (www.yarirangoma.com), en virksomhet som pågår både i Zimbabwe, Sverige og Norge. Bestillingsverket Ta på Jesus inngår i Yarira Ngomas virksomhet.

Billetter

Ordinær150 kr
Barn / Student / Honnør100 kr

Informasjon

Arrangementsstart: 19:00

Dørene åpner ca 18:30

Varighet: Inntil 2 timer


UFØRE

  • Trinnløs inngang
  • Ledsagerbevis gjelder - behøver ikke egen billett
  • HC-toalett i tårnhall (v/ inngangen)
  • Rullestolplasser langs midtgang - reserverte plasser for ledsager