Den kinesiske kunstneren Zaifei kommer til Trondheim med foredrag og utstilling i Vår Frue kirke torsdag 31.8.2023 kl. 18-20.

For multikunstneren Zaifei er kunsten og samfunnet flettet tett sammen. Kina har vært gjennom voldsomme forandringer i hans levetid. For Zaifei ble filosofien en vei til tro og utgangspunktet han ser verden ifra. Nå får vi sjansen til å bli kjent med Zaifei og å oppleve kinesisk samtidskunst.

Det blir samtidig en utstilling med den prisbelønte fotografen Wang Gangs portrettserie om Yi -minoritetsfolket.

Cao Zaifei, også kjent som Cao Yuanming, er en kinesisk kunstner som ble født i Suzhou, Anhui, i 1974. Han ble uteksaminert fra Nanjing University of the Arts med oljemaling som spesialfelt i 1998 og har en Mastergrad i filosofi og religion fra Nanjing Universitet. Han er for tiden basert i Shanghai. Cao Zaifei er en produktiv maler, skulptør, installasjonskunstner og videograf. Hans verk utforsker sosiale realiteter og reagerer på moderne problemstillinger. Tross pandemien, forble han svært produktiv. Han høstet stor anerkjennelse for et av sine prosjekter der han resiterte historiske, kinesiske kjærlighetsdikt i blind date-hjørnet iShanghai People's Park, for å utfordre den utilitaristiske naturen til ekteskapsmarkedet. Ved siden av sin kunstneriske praksis har han vært visiting scholar ved Purdue University, og underviser ved Academy of Fine Arts ved Shanghai University.

Opplev Wang Gangs tidløse portretter, tidligere vist på utstillinger iblant annet Frankrike, Belgia og Kambodsja.

Det er gratis inngang!

Etter foredraget ønsker vi velkommen til samtale, servering, kinesisk te og kinesisk musikk.

Arrangementet er i regi av Kirkelig Dialogsenter Trondheim, med støtte fra Areopagos.