I starten av november kan du oppleve et glimt av spiritualiteten fra Taizé i Trondheim.

Tusenvis av ungdommer fra hele Europa drar hvert år til klosterfellesskapet i Taizé i Frankrike, og kommer inspirerte hjem. Inspirerte av møter med andre ungdommer i et fellesskap som arbeider for forsoning og fred. Inspirerte av et bønneliv som bæres av stillhet og meditasjon, sang og lys, og inspirert av en tro som er preget av glede og håp.

Da ungdommer fra Trondheim kom hjem fra en tur til Taizé i juni i år, sa de: «Det beste med Taizé, det var å være så mye i kirka». Den spesielle bønnetradisjonen, med meditativ sang, stillhet, enkle ord og lys er kanskje med på å åpne for en ny tillit til Gud, også for unge i dag. I Taizé snakker de om den stille bønnen og en stille tillit til Gud, og at den kan åpne for en tillit til andre mennesker og en vei sammen for solidaritet, håp og fred. Er dette en vei for oss i Trondheim også?

6.-7. november kommer en av brødrene fra Taizé til Trondheim, og vil møte ungdom og fortelle om livet i Taizé og hvordan vi kan gå sammen på en vei i tillit og fred.