Pasjonskonsert - AVLYST -

Frank van Wijk, organist i Kapelkerk, Alkmaar, Holland spiller pasjonskonsert fra Wagnerorgelet på palmelørdag. Programmet består av musikk av Johann Sebastian Bach og er bygget rundt koralpartitaen over pasjonskoralen «Sei gegrüßet, Jesu, gütig». Frank van Wijk har orgel-, cembalo- og kirkemusikkutdanning fra musikkonservatoriet i Amsterdam, under lærere som Piet Lee, Jacques van Oortmerssen og Klaas Bolt. Han arbeider som organist i Kapelkerk i Alkmaar og Ruïnekerk i Bergen (Nord-Holland) og er aktiv som lærer både i orgel-, cembalo og klavikordspill. Frank van Wijk er en av to kunstneriske ledere fra byen Alkmaar i organisasjonen ECHO - European Cities of Historical Organs - hvor Trondheim også er medlem. Van Wijk er også delaktig som kunstnerisk leder for festivalen Orgel Festival Holland, som arrangeres rundt St Laurenskerk i Alkmaar hvert år.

Her kan du se og høre Frank van Wijk fortelle om Preludium i C-dur av Johann Sebastian Bach i en «ECHO-tutorial»

Praktisk informasjon

• Unummererte plasser

• Det er teleslynge i hele kirken. Dette fungerer best om man sitter lengst framme, mot alteret. Korsang og orgel er akustisk og forsterkes ikke

• Rullestolplass med tilhørende ledsagerplass lengst fremme

• HC-toalett finnes i kjelleren - med heis ned like sør for hovedorgelet (under rosevinduet) i vest

I 2024 feirer vi 10-årsjubileum for restaureringen av Steinmeyerorgelet. Her en oversikt over orgelkonserter først halvår. I forbindelse med jubileet har vi halvert billettprisene (100 kroner for voksen, 50 kroner for honnør), samt at det er gratis for barn og studenter. Velkommen til Nidarosdomen!