Vennskapskonsert med Knabenchor Hannover


Det er et langt og godt vennskap som forbinder Nidarosdomens Guttekor og Knabenchor Hannover. Nidarosdomens Guttekor besøkte Hannover for første gang i 1965, den gangen med tog. På konserten i Nidarosdomen vil guttene fra Hannover vise frem hvorfor de er kjent som et av Tysklands beste guttekor, med seg har de både Tysk og Norsk kormusikk.

Turen til Norge har vært planlagt lenge, men måtte utsettes på grunn av korona.
Guttene fra Hannover flyr til Trondheim der de bor privat hos sine venner og synger en konsert og høymesse i Nidarosdomen. Etter denne flotte starten drar koret videre til Lillehammer, Oslo, Gøteborg, Roskilde, Frederiksborg og Københaven, før de reiser hjem igjen.

Sommeren 2025 drar Nidarosdomens Guttekor på gjenvisitt til Hannover, da feirer de Tyske sitt 75-års jubileum.

Publikum i Nidarosdomen kan glede seg til en konsert med to dyktige guttekor og utsøkt musikk fra Tyskland og Norge. Konserten avsluttes tradisjonen tro med at begge kor står på scenen sammen

Medvirkende

Nidarosdomens Guttekor, dirigent Thomas Berg-Juul
Knabenchor Hannover, dirigent Jörg Breiding

Praktisk informasjon

• Unummererte plasser

• Det er teleslynge i hele kirken. Dette fungerer best om man sitter lengst framme, mot alteret. Korsang og orgel er akustisk og forsterkes ikke.

• Rullestolplass med tilhørende ledsagerplass lengst fremme

• HC-toalett finnes i kjelleren - med heis ned like sør for hovedorgelet (under rosevinduet) i vest.

I 2024 feirer Nidaros domkirke 10-årsjubileum for Steinmeyerorgelet. I forbindelse med jubileet har vi redusert orgelkonsertbillettene: 100 kroner for voksne. 50 kroner for honnør. Gratis for barn og studenter. Her er oversikt over orgelkonserter i første halvår. Velkommen til orgelbrus i Nidarosdomen!