«Markusevangeliet» med Christian Stejskal

På fredager har vi langåpent i Vår Frue - åpen kirke. Kl. 19 inviterer vi til gudstjeneste eller kulturaktiviteter. 1.mars kommer Christian Stejskal med multimediaforestillingen av Markusevangeliet.

Christian Stejskal (f. 12.09-1977) er utdannet fiolinist ved Musikk høyskolene i Oslo, Hannover og Bern. Han har jobbet som fiolinist i følgende profesjonelle orkestre; Den Norske Opera, Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Kammerorkester, Tromsø Kammerorkester og Stavanger Symfoniorkester. Fra 2010 til 2013 jobbet han som førstefiolinist i Kairo Opera orkester. I 2013-14 reiste han til Gaza hvor han gjorde en musikalsk teaterforestilling kalt :»Oksen Ferdinand» for palestinske barn i samtlige 185 FN skoler over hele Gaza.

I årene 2018-21 lærte han seg Markusevangeliets 16 kapitler utenat, tekst tro og uten manuskript, samtidig som han fotograferte det kulturelle landskapet i Midtøsten på jakt etter 90 bilder som illustrerer evangeliets 16 kapitler. Dette har han forbundet med egne komposisjoner spilt på fiolin, og resultatet er en 2 timer lang multimediaforestilling med evangeliets tekst, samt fotografier på en skjerm og musikk. I perioden oktober 2021 til februar 2023 har han fremført «Markusevangeliet» omlag 140 ganger på norsk i kirker, kulturhus, skoler og bibliotek i Norge, Sverige og Danmark.

Arrangementet har fri inngang.

Hjertelig velkommen!