«Markusevangeliet» med Christian Stejskal

Hver fredag har vi langåpent i Vår Frue - åpen kirke. Kl. 19.00 inviterer vi til gudstjeneste eller kulturaktiviteter. 1. mars kommer Christian Stejskal med multimediaforestillingen av Markusevangeliet.

Christian Stejskal (1977) er utdannet fiolinist ved musikkhøyskolene i Oslo, Hannover og Bern. Han har jobbet som fiolinist i følgende profesjonelle orkestre; Den Norske Opera, Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Kammerorkester, Tromsø Kammerorkester og Stavanger Symfoniorkester. Fra 2010 til 2013 jobbet han som førstefiolinist i Kairo Opera orkester. I 2013-14 reiste han til Gaza hvor han gjorde en musikalsk teaterforestilling kalt «Oksen Ferdinand» for palestinske barn i samtlige 185 FN-skoler over hele Gaza.

I årene 2018-21 lærte han seg Markusevangeliets 16 kapitler utenat, teksttro og uten manuskript, samtidig som han fotograferte det kulturelle landskapet i Midtøsten på jakt etter 90 bilder som illustrerer evangeliets 16 kapitler. Dette har han forbundet med egne komposisjoner spilt på fiolin, og resultatet er en to timer lang multimediaforestilling med evangeliets tekst, samt fotografier på en skjerm og musikk. I perioden oktober 2021 til februar 2023 har han fremført «Markusevangeliet» om lag 140 ganger i norske i kirker, kulturhus, skoler og bibliotek i Norge, Sverige og Danmark.

Arrangementet har fri inngang.

Hjertelig velkommen!