Nattkonsert

Denne konserten med Torkil Skille, kantor i Byåsen menighet og Anders Vassli Brekke, kantor i Sverresborg menighet er en del av Orgelfest 2023.

Dette blir ein konsert fylt av John Williams musikk skrive til Star Wars & Harry Potter. Etter å ha plukka Williams orkesterpartitur frå kvarandre er det no tid for å gjenskape dette for orgel på eit av Nord-Europas største instrument. Vil det funke? Vil du oppleve 10 000 orgelpiper fylle Nidarosdomen frå alle kantar med musikken frå desse filmuniversa? Kom å høyr!

Anders Vassli Brekke

Collage: Karina Lein, Nidaros domkirks sokn

Orgelfest 1. - 5. november

Under Orgelfest 2023 kan du oppleve orgelmaraton i Vår Frue kirke med byens organister, lunsjkonserter i flere av byens kirker, orgelsafari med buss til interessante orgler, skoleforestillingen «Det var en gang et orgel», storslått Requiem med kor, orkester og orgel i Nidarosdomen, gospel-night, salmekveld, lanseringskonsert med Nidaros Domkor og ikke minst en nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood.

Trondheim - en by med historiske orgler

Visste du at Trondheim er en by med et stort antall orgler av spesielt høy historisk og kunstnerisk verdi? Trondheim er medlem i organisasjonen ECHO – European Cities of Historical Organs, et nettverk for europeiske byer som innehar de mest betydningsfulle historiske orglene! Nidarosdomen har som mange vet to enestående orgler av internasjonal verdi – men også i Vår Frue kirke, Ilen kirke og Lademoen kirke finnes viktige historiske orgler. Festivalen Orgelfest har som formål å øke interessen for orgelet som instrument, og presentere orgelet for et større publikum.

Større enn noen gang

Kirkelig fellesråd i Trondheim er arrangør av festivalen. Dermed har alle byens kantorer og organister hatt mulighet til å påvirke det kunstneriske programmet i årets festival. Det har ført til at vi kan forvente oss en festival med geografisk spredning rundt i byen og omegn, og et stort mangfold av arrangementer i de mange flotte kirkene våre.

Vi ønsker dere varmt velkommen til Orgelfest 2023!

Andre konserter i andre kirker publiseres på orgelfest.no, Orgelfest sin Facebook-side og på Skjer i kirken.

Til toppen