Nattkonsert

Andreas Pettersen (1995) har kirkeorgel som hovedinstrument og kommer fra Trondheim. I løpet sitt virke som organist har han opparbeidet seg et variert repertoar fra ulike tidsepoker i den klassiske musikken, men har dykket inn i den franske tradisjonen ved sine studier i Bergen. En stor del av hans utøvende praksis baserer seg på improvisasjon. Det siste året har han spesialisert seg på samspill mellom band og orgel, spesielt med tanke på improvisatoriske element.

PROGRAM

Andreas Pettersen:

Lalo Schifrin (1932) – fra Mission Impossible

Hans Zimmer (1957) – fra Interstellar

Torkil Skille:

César Franck (1822 - 1890): fra Trois Chorals pour Grand Orgue (1890): Koral i E-dur, nr 1

Andreas Pettersen:

John Williams (1932) – fra Indiana Jones

Hans Zimmer (1957) – fra Pirates of the Caribbean

Joe Hisaishi (1950) – fra Det levende slottet

Torkil Skille:

César Franck: fra Trois Chorals pour Grand Orgue (1890): Koral i a-moll, nr 3

Collage: Karina Lein, Nidaros domkirks sokn

Orgelfest 1. - 5. november

Under Orgelfest 2023 kan du oppleve orgelmaraton i Vår Frue kirke med byens organister, lunsjkonserter i flere av byens kirker, orgelsafari med buss til interessante orgler, skoleforestillingen «Det var en gang et orgel», storslått Requiem med kor, orkester og orgel i Nidarosdomen, gospel-night, salmekveld, lanseringskonsert med Nidaros Domkor og ikke minst en nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood.

Trondheim - en by med historiske orgler

Visste du at Trondheim er en by med et stort antall orgler av spesielt høy historisk og kunstnerisk verdi? Trondheim er medlem i organisasjonen ECHO – European Cities of Historical Organs, et nettverk for europeiske byer som innehar de mest betydningsfulle historiske orglene! Nidarosdomen har som mange vet to enestående orgler av internasjonal verdi – men også i Vår Frue kirke, Ilen kirke og Lademoen kirke finnes viktige historiske orgler. Festivalen Orgelfest har som formål å øke interessen for orgelet som instrument, og presentere orgelet for et større publikum.

Større enn noen gang

Kirkelig fellesråd i Trondheim er arrangør av festivalen. Dermed har alle byens kantorer og organister hatt mulighet til å påvirke det kunstneriske programmet i årets festival. Det har ført til at vi kan forvente oss en festival med geografisk spredning rundt i byen og omegn, og et stort mangfold av arrangementer i de mange flotte kirkene våre.

Vi ønsker dere varmt velkommen til Orgelfest 2023!

Andre konserter i andre kirker publiseres på orgelfest.no, Orgelfest sin Facebook-side og på Skjer i kirken.

Til toppen