«The Essence of Time »

Nidaros Brass Band har engasjert en av verdens aller beste og mest karismatiske brassband-dirigenter og ditto kornettist til å være våre gjester denne spesielle kvelden i vår nasjonalhelligdom, selveste Nidarosdomen.

Philip Harper har siden 2012 vært fast dirigent for Cory Band fra Wales, og under hans ledelse er de helt i verdenstoppen. I dette fantastiske bandet er Tom Hutchinson principal kornettist, og han har markert seg som en av Storbritannias aller ypperste solister. Begge var våre gjester på vår 15 års jubileumskonsert i 2018, og det er med stor glede vi presenterer disse to populære profilene for vårt publikum igjen! Det er virkelig ikke ofte vi i Trondheim får besøk av slike celebre personligheter.

Vi har kalt konserten "The Essence of Time" etter hovedstykkets tittel. Peter Graham skrev dette på bestilling som pliktnummer i EM for Brass Band i 1990. Verket er inspirert av utdrag fra boken til Forkynneren i Bibelen, hvor kapittel 3 begynner slik: “Alt har sin tid, og en tid er det satt for alt det som skjer under himmelen.”

Musikkstykket består av 8 variasjoner, som hver beskriver sin egen "tid" fra den bibelske referansen.

  • “Det er en tid til å fødes, en tid til å danse, en tid til å elske og en tid til å hate, en tid for å dø, en tid for å sørge, en tid til krig og en tid til fred.”

Konserten består av et nøye sammensatt program; musikk fra Frelsesarméens rikholdige og varierte musikkarkiv, fra renessansen, og mer moderne kirkemusikk. I samarbeid med Tom Hutchinson har vi valgt ut et knippe kornettsoloer tilpasset kirkerommets akustikk. Vi presenterer selvfølgelig også et utvalg av våre egne fantastiske solister!

Vi gleder oss svært til å igjen innta Nidarosdomen og ønsker publikum hjertelig velkommen!