«The Essence of Time »

Nidaros Brass Band har engasjert en av verdens aller beste og mest karismatiske brassband-dirigenter og ditto kornettist til å være deres gjester denne spesielle kvelden i Nidarosdomen.

Philip Harper har siden 2012 vært fast dirigent for Cory Band fra Wales, og under hans ledelse er de helt i verdenstoppen. I dette fantastiske bandet er Tom Hutchinson principal kornettist, og han har markert seg som en av Storbritannias aller ypperste solister. Det er virkelig ikke ofte vi i Trondheim får besøk av slike celebre personligheter, understreker Nidaros Brass Band.

Konsertens tittel «The Essence of Time» er skrevet av Peter Graham. Verket er inspirert av utdrag fra boken til Forkynneren i Bibelen, hvor kapittel 3 begynner slik: Alt har sin tid, og en tid er det satt for alt det som skjer under himmelen.

Musikkstykket består av åtte variasjoner, som hver beskriver sin egen «tid» fra den bibelske referansen. Det er en tid til å fødes, en tid til å danse, en tid til å elske og en tid til å hate, en tid for å dø, en tid for å sørge, en tid til krig og en tid til fred.

Konserten består av et nøye sammensatt program; musikk fra Frelsesarméens rikholdige og varierte musikkarkiv, fra renessansen, og mer moderne kirkemusikk. I samarbeid med Tom Hutchinson har de valgt ut et knippe kornettsoloer tilpasset kirkerommets akustikk. De presenterer selvfølgelig også et utvalg av sine egne solister!