Fra tårer til toner: STABAT MATER

Verket «Stabat Mater» baserer seg på det middelalderske diktet om jomfru Marias sorg som er blant de mest tonesatte kirkelige tekstene. Kim André Arnesens tolkning er tro mot den originale teksten, men utvider temaet til å omfatte den universelle smerten ved å miste et barn. Dette kommer til uttrykk gjennom tillegget av to moderne engelske dikt: «A Mother's Prayer» av Euan Tait og et anonymt dikt fra et døende barn, som sammen reflekterer både mors og barns perspektiver på tap og aksept. Disse tekstene skaper en bro mellom fortid og nåtid, og understreker at tapets smerte er universell og tidløs, uavhengig av språk og kultur. Et av Arnesens mest fremragende kjennetegn er hans evne til å skape melodier som er tiltalende og rørende, som her forsterker tematikken og beriker den med dybde og nyanser. Sammen med et stort orkester bestående av profesjonelle musikere og sangsolisten Maria Moen Nohr, vil Nidarosdomens Guttekor bringe dette dyptfølte verket til live i Nidarosdomen.

Medvirkende

Nidarosdomens Guttekor
Orkester sammensatt av profesjonelle musikere
Sangsolist Maria Moen Nohr
Dirigent Thomas Berg-Juul (Foto: BERRE)

Praktisk informasjon

• Unummererte plasser

• Det er teleslynge i hele kirken. Dette fungerer best om man sitter lengst framme, mot alteret. Korsang og orgel er akustisk og forsterkes ikke.

• Rullestolplass med tilhørende ledsagerplass lengst fremme

• HC-toalett finnes i kjelleren - med heis ned like sør for hovedorgelet (under rosevinduet) i vest.

I 2024 feirer Nidaros domkirke 10-årsjubileum for Steinmeyerorgelet. I forbindelse med jubileet har vi redusert orgelkonsertbillettene: 100 kroner for voksne. 50 kroner for honnør. Gratis for barn og studenter. Her er oversikt over orgelkonserter i første halvår. Velkommen til orgelbrus i Nidarosdomen!