På fredager har vi langåpent i Vår Frue - åpen kirke. Kl. 19.00 inviterer vi til gudstjeneste eller kulturaktiviteter. Denne fredagen byr med bandet «En dans på nevroser» på konserten «Bak lås og slå».

En Dans på Nevroser er et band fra Verdal i Trøndelag som aktivt har produsert egen musikk siden 2018. Bandet består av:

  • Torbjørn Solstad – gitar / vokal
  • Lars Øyvinn Helden - gitar / klaviatur
  • Lars Ole Olsen – bass / gitar
  • Børge Rindsem – trommer / perkusjon

Bandet sine inspirasjonskilder er blant andre Cornelis Vreeswijk , Jakob Sande, Johnny Cash, Per Bergesen og Joachim Nielsen. De beskriver seg selv slik:

Alle tekstene er på trøndersk. Sjangermessig så blir det et ganske stort spenn i låtene, fra vise til folk, blues/rock.

Du kan finne noen av låtene på Spotify:
https://open.spotify.com/artist/7sjvUKoda7o7ze94ZY07hy...

Fellesnevner for mange av tekstene er at de handler om folk i ytterkanten av samfunnet. Tema som rus, mental helse og selvmord er sentrale. Med glimt av sort humor og med et førstehånds innblikk i livet «utenfor», blir det nære historier som mange kan relatere seg til. Bandet har tro på at disse historiene kanskje kan bidra til å minske stigmatiseringen av noen svake grupper i samfunnet. De håper også at det inspirerer noen til å snakke om sine egne utfordringer og få hjelp;
selv om en ikke sitter i en celle, kan allikevel nevrosene være plassert bak lås og slå.

«Bak lås og slå» er en planlagt turnè på 3 institusjoner i kriminalomsorgen i Trøndelag, samt en del åpne konserter for publikum i løpet av september 2023. Tema for konserten er rus og psykiatri. Bandet fletter sammen egne låter med tekster, historier og visuelle elementer til en fortelling på ca. en og en halv time. Planen er å spille inn alle konsertene på turneen, og ferdigstille en liveplate på Vinyl. Denne jobben finansieres gjennom en egen spleis.