Carl Rütti - Requiem

Da Carl Rütti komponerte sitt «Requiem» i 2007 hadde han to mål for verket: Han ønsket gjennom musikken å uttrykke de etterlattes følelser – sorg, desperasjon, sinne, men også trøst. Samtidig ville han forsøke å gjengi øyeblikket i det noen går bort. For å symbolisere at vi entrer og forlater verden svake og alene, lar han verket starte og slutte med en enkel melodi, sunget av en solostemme. Ut ifra disse sarte linjene vokser det frem et storslagent og vakkert verk i sju satser for to kor, solister, strykere, harpe og orgel.

Denne konserten er en del av Orgelfest 2023. Les mer om den under.

Medvirkende

 • Solistene Ditte Marie Bræin og Magnus Berg
 • Sandefjord kammerkor
 • Nidarosdomen oratoriekor
 • Orkester med konsertmester Daniel Turcina

 • Ruth Potter, harpe
 • Rainer Oster, orgel
 • Svein Rustad, dirigent

Program

Requiem

 1. I. Introitus
 2. II. Kyrie
 3. III. Offertorium
 4. IV. Sanctus – Benedictus
 5. V. Agnus Dei
 6. VI. Communio
 7. VII. In Paradisum

Sandefjord kammerkor

Nidarosdomen oratoriekor Foto: BERRE

Inngang: Nordinngangen mot Munkegata/Torget åpner ca. kl. 17.30.
Trinnløs inngang. Unummererte plasser.

Orgelfest 2023

1.-5. november braker det løs! Alle byens kirkemusikere er involvert, og du finner garantert noe i programmet som du ikke ønsker å gå glipp av! Blant annet denne konserten med Nidarosdomen oratoriekor og Sandefjord kammerkor - med dirigent Svein Rustad.

Collage: Karina Lein/Nidaros domkirkes sokn

Du vil få muligheten til å oppleve orgelmaraton i Vår Frue kirke med byens organister, lunsjkonserter i flere av byens kirker, orgelsafari med buss til interessante orgler, skoleforestillingen «Det var en gang et orgel», storslått Requiem med kor, orkester og orgel i Nidarosdomen, gospel-night, salmekveld, lanseringskonsert med Nidaros Domkor og ikke minst en nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood.

Trondheim - en by med historiske orgler

Visste du at Trondheim er en by med et stort antall orgler av spesielt høy historisk og kunstnerisk verdi? Trondheim er medlem i organisasjonen ECHO – European Cities of Historical Organs, et nettverk for europeiske byer som innehar de mest betydningsfulle historiske orglene! Nidarosdomen har som mange vet to enestående orgler av internasjonal verdi – men også i Vår Frue kirke, Ilen kirke og Lademoen kirke finnes viktige historiske orgler. Festivalen Orgelfest har som formål å øke interessen for orgelet som instrument, og presentere orgelet for et større publikum.

Kirkelig fellesråd i Trondheim er arrangør av festivalen. Vi ønsker dere varmt velkommen til Orgelfest 2023!

Andre konserter i andre kirker publiseres etter hvert blant annet på orgelfest.no, Orgelfest sin Facebook-side og på Skjer i kirken.