UTSOLGT - «Faust»- stumfilmkonsert

Opplev den storslåtte filmklassikeren Faust i Nidarosdomen, mens den tyske organisten Wolfgang Seifen improviserer på domkirkens majestetiske Steinmeyerorgel.

OBS!
Vi erfarer svindelforsøk - Vis derfor stor forsiktighet ved kjøp av billetter i annenhåndsmarkedet!

* * *


Med storslått scenografi, fantasifulle spesialeffekter og bemerkelsesverdig bruk av kontraster, er Faust et visuelt mesterverk. Den regnes blant de viktigste og mest banebrytende stumfilmene som ble laget. Kombinert med mektige orgeltoner i Nidarosdomen blir dette en filmopplevelse du sent vil glemme!

Legenden om Johann Faust har blitt fortalt i ulike varianter – mest kjent er kanskje J.W. Goethes episke drama og denne imponerende filmen av F.W. Murnau.

I åpningsscenen inngår demonen Mefisto et veddemål med en erkeengel: Dersom han kan svekke den gamle alkymisten Faust sin sjel og ødelegge alt som er guddommelig i ham, vil Djevelen få herredømme over Jorden. Mefisto sprer sine mørke vinger over byen der Faust bor og kaster en dødelig pest ned til innbyggerne. For å få slutt på pesten, signerer Faust en kontrakt med Mefisto som får skjebnesvangre konsekvenser.

Informasjon

Nordinngangen (mot Munkegt./Torget) åpner k. 17:30.

Konsertens varlighet:

Arrangører: Kosmorama og Nidaros domkirkes sokn

Velkommen!