Anna Lapwood - Nattkonsert med stjerneglans

Velkommen til nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood. Med sine over en million følgere på sosiale medier er hun kjent over hele verden. – Anna ser virkelig frem til å spille i Nidarosdomen, melder hennes manager Claire Long. Hun har blitt omtalt som den klassiske musikkens Taylor Swift, og startet emneknaggen #playlikeagirl da hun fikk høre at hun «spiller som en mann»

Denne konserten er en del av Orgelfest 2023. Les mer om den under.

Til vanlig er hun Director of Music for Pembroke College i Cambridge hvor hun samarbeider med mange fremstående musikere innenfor mangfoldige grener. Hun ble tildelt «Associateship of the Royal Academy of Music» og den prestisjetunge «Gamechanger Award fra Royal Philharmonic Society» i 2023. Hun fremfører regelmessig konserter med ledende symfoniorkestre og spiller i konsertsaler og kirker over hele Europa og USA. I 2024 debuterer hun i Walt Disney Concert Hall i Los Angeles i 2024.

Nå hører vi henne for første gang fra Steinmeyerorgelet i Nidarosdomen, hvor hun spiller et program med klassiske orgelstykker, blandet med musikk av Hans Zimmer fra blant annet filmene Interstellar og Da Vinci-koden.

Lapwood har også opptrådt med Alison Balsom, Bonobo og Benedict Cumberbatch. Hun debuterte som programleder på BBC Young Musician, hvor hun også fungerte som juryleder i 2022. Videre har hun vært vertskap for et TV-show og er en fast bidragsyter til BBC Radio 3 og 4.

Hun var den første kvinnen i Magdalen College Oxfords 560-årige historie som ble tildelt orgelstipendet og ble ambassadør for Cathedral Music Trust i 2022. Hun leder den årlige «Cambridge Organ Experience for Girls», og i 2022 kuraterte og redigerte hun «Gregoriana' for Stainer & Bell», en antologi med 12 nye orgelstykker av kvinnelige komponister som ble tildelt «Presto Music's Publication of the Year». Etter fire vellykkede album på Signum Classics, signerte Anna for SONY Classical i 2023, og ga ut EP'en «Midnight Sessions». Høsten 2023 kommer hun med et nytt album.

Program i Nidarosdomen

Chevaliers de Sangreal - Hans Zimmer arr. Lapwood

Mad Rush - Philip Glass

Ave Maria - Bach/Gounod arr. Lapwood

Suite from Interstellar - Hans Zimmer arr. Lapwood
i. Cornfield Chase

Limina Luminis - Olivia Belli

Suite from Interstellar - Hans Zimmer arr. Lapwood
ii. Stay

Clair de Lune - Debussy arr. Lapwood

Suite from Interstellar - Hans Zimmer arr. Lapwood
ii. No Time for Caution

Prélude et Fugue sur le nom d'Alain - Maurice Duruflé


Billetter: hoopla.no og ved inngangen.

Orgelfest 2023

1.-5. november går Orgelfest 2023 av stabelen. Alle byens kirkemusikere er involvert, og du finner garantert noe i programmet som du ikke ønsker å gå glipp av!


Collage: Karina Lein/Nidaros domkirkes sokn

Du vil få muligheten til å oppleve orgelmaraton i Vår Frue kirke med byens organister, lunsjkonserter i flere av byens kirker, orgelsafari med buss til interessante orgler, skoleforestillingen «Det var en gang et orgel», storslått Requiem med kor, orkester og orgel i Nidarosdomen, gospel-night, salmekveld, lanseringskonsert med Nidaros Domkor og ikke minst en nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood.

Trondheim - en by med historiske orgler

Visste du at Trondheim er en by med et stort antall orgler av spesielt høy historisk og kunstnerisk verdi? Trondheim er medlem i organisasjonen ECHO – European Cities of Historical Organs, et nettverk for europeiske byer som innehar de mest betydningsfulle historiske orglene! Nidarosdomen har som mange vet to enestående orgler av internasjonal verdi – men også i Vår Frue kirke, Ilen kirke og Lademoen kirke finnes viktige historiske orgler. Festivalen Orgelfest har som formål å øke interessen for orgelet som instrument, og presentere orgelet for et større publikum.

Større enn noen gang

Kirkelig fellesråd i Trondheim er arrangør av festivalen. Dermed har alle byens kantorer og organister hatt mulighet til å påvirke det kunstneriske programmet i årets festival. Det har ført til at vi kan forvente oss en festival med større geografisk spredning rundt i byen og omegn, og et stort mangfold av arrangementer i de mange flotte kirkene våre.

Vi ønsker dere varmt velkommen til Orgelfest 2023!

Andre konserter i andre kirker publiseres på orgelfest.no, Orgelfest sin Facebook-side og på Skjer i kirken.