Lunsjkonsert fra Wagnerorelet - Barokkfest


Det historiske Wagner-orgelet i Nidarosdomen er et unikt instrument. Det ble først satt opp på 1740-tallet i regi av den tyske orgelbyggeren Joachim Wagner, en av de mest berømte i Europa i sin samtid. På 1900-tallet ble brorparten av instrumentet pakket ned og stuet vekk. I 1994 ble det restaurert til fordums prakt, og siden har det tronet i Domens Nordre tverrskip.

På Wagnerorgelet kan man høre barokkens orgelmusikk, bra Buxtehude til Bach eller Couperin, slik det en gang lød i Europas kirker og katedraler. Under Barokkfest går Nidarosdomens organister sammen med spesielt utvalgte organister blant festivalens musikere for å vekke det historiske orgelsuset til live i korte lunsjkonserter hver dag under festivaluka. Denne dagen spiller Mario Seracchia.

Disse spiller lunsjkonserter under Barokkfest:

29. januar Mario Sarrechia

30. januar Pierre Gallon

31. januar Brita Sjöberg

1. februar Mario Sarrechia

2. februar Tea Polso

I 2024 feirer Nidaros domkirke 10-årsjubileum for Steinmeyerorgelet. I forbindelse med jubileet har vi redusert orgelkonsertbillettene: 100 kroner for voksne. 50 kroner for honnør. Gratis for barn og studenter. Her er oversikt over orgelkonserter i første halvår. Velkommen til orgelbrus i Nidarosdomen!