«Forgive me, compañero» - Nidaros Vokal

Nidaros Vokal drar denne høsten på turné og ønsker velkommen til konserten «Forgive me, compañero» i tre av Trøndelags flotte konsertkirker. De starter i Nidarosdomen.

Hovedverket i konserten, «Cantos Sagrados» fra 1989, er et svært dramatisk, krevende og virtuost verk skrevet for kor og orgel, skrevet av den populære og velrenommerte skotske komponisten Sir James MacMillan. Prosjektets tittel, «Forgive me, compañe» hviskes helt til slutt i verket, og sier oss noe om enkeltmenneskets håpløshet i møte med krigsmaskineri og institusjonalisert hat. Tekstene og musikken er samfunnsrelevante og kontrastene i både musikken og de ulike tekstene gir sterke assosiasjoner til det som skjer rundt oss i vår tid. Vi drar paralleller til den vanskelige situasjonen verden befinner seg i, med krig bl.a. i Ukraina og Gaza, autoritære regimers fremgang, demokratiets skjørhet og en generelt usikker fremtid.

Konserten for øvrig består av nydelig og inderlig kormusikk fra Storbritannia, med den samme MacMillans vakre «Miserere» (Latin: «ha medlidenhet») som konklusjon.

Nidaros Vokal er et ungt vokalensemble ledet av dirigent og kunstnerisk leder Ragnar Rasmussen, og hadde sin debutkonsert i mai 2021. Ensemblets utvalgte repertoar består av tidligmusikk såvel som samtidsmusikk. Ensemblet har det siste året gjort flere konserter, og gjorde blant annet stor suksess med Duruflés Requiem med organist Erling With Aasgård som gjest. Derfor har nå ensemblet invitert med Aasgård inn i nye samarbeid og ser frem til å presentere Macmillans flotte verk for hele Trøndelag.

Konserten gjøres i samarbeid med NTNU musikk, og sangstudentene ved klassisk utøvende.

Konserten gjennomføres med støtte fra Kulturrådet, FFUK, Trondheim kommune og NTNU musikk.

Informasjon

Konserten er GRATIS!

Inngang åpner ca. kl 18:30