Denne dagen blir Vår Frue kirke åpen hele dagen, og du har anledning til å komme og gå som du vil. Orgelmusikk blir spilt av byens organister og orgelstudenter fra NTNU. Grip muligheten til å sette deg ned en stund og lytte til et variert program av orgelmusikk.

Maratonet settes i gang av Ensemble Aeterna som ble til som et resultat av en mastergrads-konsert i Bergen domkirke, høsten 2022.  De fremfører «Kronologicon» en suite i fire deler for kirkeorgel og band komponert av Anderas Pettersen, og det er komponisten selv som spiller orgel. Etterpå avløser byens organister hverandre etter tur gjennom ettermiddagen og kvelden.

Gratis inngang!

En del av Orgelfest 2023

Orgelmaraton i Vår Frue kirke er en del av Orgelfest 2023 1. - 5. november. Du finner garantert noe i programmet som du ikke ønsker å gå glipp av!

Du vil få muligheten til å oppleve orgelmaraton i Vår Frue kirke med byens organister, lunsjkonserter i flere av byens kirker, orgelsafari med buss til interessante orgler, skoleforestillingen «Det var en gang et orgel», storslått Requiem med kor, orkester og orgel i Nidarosdomen, gospel-night, salmekveld, lanseringskonsert med Nidaros Domkor og ikke minst en nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood.

Trondheim - en by med historiske orgler

Visste du at Trondheim er en by med et stort antall orgler av spesielt høy historisk og kunstnerisk verdi? Trondheim er medlem i organisasjonen ECHO – European Cities of Historical Organs, et nettverk for europeiske byer som innehar de mest betydningsfulle historiske orglene! Nidarosdomen har som mange vet to enestående orgler av internasjonal verdi – men også i Vår Frue kirke, Ilen kirke og Lademoen kirke finnes viktige historiske orgler. Festivalen Orgelfest har som formål å øke interessen for orgelet som instrument, og presentere orgelet for et større publikum.

Kirkelig fellesråd i Trondheim er arrangør av festivalen. Vi ønsker dere varmt velkommen til Orgelfest 2023!

Andre konserter i andre kirker publiseres etter hvert blant annet på orgelfest.no, Orgelfest sin Facebook-side og på Skjer i kirken.