Kom og syng med! Her samles byens kirkekor sammen med Trondheim Vokalensemble, til en salmefest hvor alle kan bli med. Kvelden ledes av domprost Kristin Moen Saxegaard.

Medvirkende: Heimdal kirkekor, Hoeggen Vocale, Kantoriet, Sverresborg Vokale, Tiller kirkekor, Trondheim Vokalensemble, Petra Bjørkhaug, Knut Størdal, Karen Haugom Olsen, Julius Shutu

Gratis inngang

Collage: Karina Lein/Nidaros domkirkes sokn

Orgelfest 2023

Salmekvelden er en del av Orgelfest 2023, som går av stabelen 1. - 4. november. Alle byens kirkemusikere er involvert, og du finner garantert noe i programmet som du ikke ønsker å gå glipp av!

Her kan du oppleve orgelmaraton i Vår Frue kirke med byens organister, lunsjkonserter i flere av byens kirker, orgelsafari med buss til interessante orgler, skoleforestillingen «Det var en gang et orgel», storslått Requiem med kor, orkester og orgel i Nidarosdomen, gospel-night, salmekveld, lanseringskonsert med Nidaros Domkor og ikke minst en nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood.

Trondheim - en by med historiske orgler

Visste du at Trondheim er en by med et stort antall orgler av spesielt høy historisk og kunstnerisk verdi? Trondheim er medlem i organisasjonen ECHO – European Cities of Historical Organs, et nettverk for europeiske byer som innehar de mest betydningsfulle historiske orglene! Nidarosdomen har som mange vet to enestående orgler av internasjonal verdi – men også i Vår Frue kirke, Ilen kirke og Lademoen kirke finnes viktige historiske orgler. Festivalen Orgelfest har som formål å øke interessen for orgelet som instrument, og presentere orgelet for et større publikum.

Kirkelig fellesråd i Trondheim er arrangør av festivalen. Vi ønsker dere varmt velkommen til Orgelfest 2023!

Andre konserter i andre kirker publiseres etter hvert blant annet på orgelfest.no, Orgelfest sin Facebook-side og på Skjer i kirken.