Solidaritetskveld for Gaza - fakkeltog, musikk og samtale

I forbindelse med biskop Munib Younans besøk til Trondheim, inviterer vi til Solidaritetskveld med fakkeltog, musikk og samtale. Biskop Munib Younan er pensjonert biskop i den lutherske kirken i Jordan og Det hellige land. Han har i mange år vært en viktig stemme for kristne i Midt-Østen, og særlig palestinske kristne. Han har også vært en sentral internasjonal kirkeleder som president i Det lutherske Verdensforbund fra 2011 til 2017. Biskop Younan er en frittalende og skarp observatør og kommentator.

Kl. 18:00 Fakkeltog fra 22. juli-plassen ved Vår Frue kirke

Kl. 19.00 Samtale, musikk og lystenning i Nidarosdomen

Her møter Munib Younan biskop Herborg Finnset til samtale om situasjonen til alle som befinner seg i området og om fred og forsoning.

Arrangører er Den norske kirke, Norsk Folkehjelp og Kirkelig dialogsenter.

Musikalske innslag ved:


Åge Aleksandersen og Andreas Aase, TrondheimSolistene

Hildegunn Øiseth og Frode Fjellheim

Nidaros domkor under ledelse av domkantor Karen Haugom Olsen,

Domkantor Brita Sjöberg

Foto: Norsk Folkehjelp

Støtt sivile i Gaza

I forbindelse med fakkeltoget og arrangementet i Nidarosdomen kan du gjennom Norsk Folkehjelp støtte uskyldig sivile i Gaza. Norsk Folkehjelp har drevet bistandsarbeid i Palestina siden 1987 og har kontor i Gaza by. De viser i forbindelse med innsamlingsaksjonen til sivile mål er rammet i angrepene, blant annet sykehus, skoler, private boliger og flyktningeleire. De menneskelige lidelsene er katastrofale. Det er enorme humanitære behov.

Du kan gi til innsamlingsaksjonen per Vipps til nummer 8000.