Utvidet orgelmeditasjon

En kort gudstjeneste. En liten konsert. Påfyll til sjelen. Orgelmeditasjonen er en kort gudstjeneste med lesing av en av helgens bibeltekster, bønn og velsignelse - ledsaget av orgelmusikk. Under Orgelfest 2023 inviterer vi til utvidet orgelmeditasjon med gjesteorganist Rainer Oster fra Tyskland på Wagnerorgelet. Prest er Andreas Grandy-Teig.

Rainer Oster studerte ved musikkhøgskolene i Saarbrücken og i Stuttgart. I 1992 vant han den internasjonale Johann Pachelbel-konkurransen ved Nürnberg-orgeluken, og i 1993 Bach-prisen til delstatshovedstaden Wiesbaden. Han jobber internasjonalt som musikklærer, foredragsholder og frilans konsertorganist. Han er også aktiv som cembalist og fortepianospiller.

Journalistikk og lydredigering

Siden 2000 har Rainer Oster vært frilanser i musikkavdelingen til Saarland Radio. Journalistikk og lydredigering er en del av hans arbeid. Siden 2010 har Rainer Oster vært lærer for kunstnerisk orgelspill ved Saar University of Music. Med sitt Ensemble Parlando, grunnlagt i 2002, har han spilt inn orgelkonserter og sonater av Carl Philipp Emanuel Bach samt en serie cembalokonserter av Johann Sebastian Bach.

Fri entre!

Orgelfest 1.-5. november 2023

Alle byens kirkemusikere er involvert, og du finner garantert noe i programmet som du ikke ønsker å gå glipp av!

Collage: Karina Lein/Nidaros domkirkes sokn

Du vil få muligheten til å oppleve orgelmaraton i Vår Frue kirke med byens organister, lunsjkonserter i flere av byens kirker, orgelsafari med buss til interessante orgler, skoleforestillingen «Det var en gang et orgel», storslått Requiem med kor, orkester og orgel i Nidarosdomen, gospel-night, salmekveld, lanseringskonsert med Nidaros Domkor og ikke minst en nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood.

Trondheim - en by med historiske orgler

Visste du at Trondheim er en by med et stort antall orgler av spesielt høy historisk og kunstnerisk verdi? Trondheim er medlem i organisasjonen ECHO – European Cities of Historical Organs, et nettverk for europeiske byer som innehar de mest betydningsfulle historiske orglene! Nidarosdomen har som mange vet to enestående orgler av internasjonal verdi – men også i Vår Frue kirke, Ilen kirke og Lademoen kirke finnes viktige historiske orgler. Festivalen Orgelfest har som formål å øke interessen for orgelet som instrument, og presentere orgelet for et større publikum.

Større enn noen gang

Kirkelig fellesråd i Trondheim er arrangør av festivalen. Dermed har alle byens kantorer og organister hatt mulighet til å påvirke det kunstneriske programmet i årets festival. Det har ført til at vi kan forvente oss en festival med geografisk spredning rundt i byen og omegn, og et stort mangfold av arrangementer i de mange flotte kirkene våre.

Vi ønsker dere varmt velkommen til Orgelfest 2023!

Andre konserter i andre kirker publiseres på orgelfest.no, Orgelfest sin Facebook-side og på Skjer i kirken.