Vandregudstjeneste til Olavsvaka fra Lade og Sverresborg

Olsoknatta venter. I katedralen skal vi feire Olavsvake, gudstjeneste og våkenatt. Bli med på vandringen mot pilegrimsmålet.

Olsok-kvelden søker pilegrimer langveisfra til Nidarosdomen. Sammen med mennesker fra Trondheim vandrer de fra øst og fra vest. Kl. 20.00 starter to vandringer: Ved Sverresborg kirkesenter og Lade kirke. Vandregudstjenesten har seks stasjoner med sanger og tekster, og ved fjerde stasjon møtes de to vandringene i Vår Frue kirke ca. kl. 21.30 og går sammen til våkegudstjenesten Olavsvaka som starter 23.00.

Gjennom hele denne kvelden vil vi bevege oss langsomt og i ettertanke gjennom sommerkvelden fram mot våkenatta i Nidarosdomen. Vi går i fotsporene til en lang rekke vandrere som har søkt samme vei før oss, pilegrimer gjennom mange århundrer. Vi møter fortellinger fra Hellig Olavs liv og historie, og hvordan vi gjennom dem kan bli bedre kjent med Gud. Vi veksler mellom vandringssalmer, stillhet og bønnestasjoner.

I likhet med alle pilegrimsvandrere før oss kommer vi også til å kjenne vandringen i føttene. Kan hende er vi slitne før vi når målet for kveldens vandring. Men det kan være godt en gang imellom at vi på denne måten «tror med føttene». Ettertanken underveis kan dessuten hjelpe oss til å se hele vår livsvandring i perspektiv.

Det er selvfølgelig mulig å koble seg til vandringen underveis.

Dersom man er med på hele vandringen, kan det være lurt å ha med noe å drikke og kanskje noe lettvint energigivende. Vi regner med det blir en fin og varm sommerkveld. Vandregudstjenesten er en flott måte å starte olsokfeiringa og Olavsfestdagene på! Gudstjenesten går over i våkenatt hvor kirken holdes åpen til kl. 08.00 med tidebønner og musikk.

Tidspunkter for vandregudstjenesten

FRA VEST:

  • Sverresborg kirkesenter kl. 20.00
  • Ilen kirke ca. kl. 21.00
  • Hospitalskirka ca. kl. 21.25
FRA ØST:
  • Lade kirke kl.20.00
  • Lademoen ca. kl.20.35
  • Bakke kirke ca. kl.21.15