Vestad - MATTEUSPASJONEN

Knut Anders Vestads Matteuspasjon ble komponert i 2020 og urfremført av Nidaros domkor i Vågøy kirke, på Vestads hjemsted. Verket er inspirert av Bachs Matteuspasjon, men hos Vestad er evangelisten – som forteller historien om Jesu lidelse og død – en folkesanger, og der Bach brukte koraler fra sin samtid, bruker Vestad norske folketoner.

Matteuspasjonen er skrevet for kor og orgel, og det synges på norsk, - noe som gir publikum mulighet til å komme tettere på fortellingen. Det er første gang verket fremføres i Nidarosdomen.

Medvirkende:

Nidaros domkor, Synnøve Brøndbo Plassen - sopran, Erlend Tvinnereim - tenor, Brita Sjöberg - orgel, Karen Haugom Olsen - dirigent

Synnøve Brøndbo Plassen er nominert til Spellemannsprisen 2024 i kategorien Tradisjonsmusikk for albumet Den lyse dag. Plassen er en av de mest ettertraktede unge folkemusikere i Norge.

Velkommen til konsert!

Fra venstre Kjersti Aakre, Esther Torsvik Gieselmann og Marie Olaussen i Nidaros domkor gleder seg til til konseren 9. mars!

HER kan du bla i brosjyren med oversikt over vårens og sommerens konserter. I forbindelse med at vi i 2024 feirer at det er ti år siden kirkens hovedorgel, Steinmeyerorgelet ble restaurert, har vi redusert prisene på orgelkonserter. Gratis for barn og studenter!

Praktisk informasjon

• Unummererte plasser

• Det er teleslynge i hele kirken. Dette fungerer best om man sitter lengst framme, mot alteret. Korsang og orgel er akustisk og forsterkes ikke.

• Rullestolplass med tilhørende ledsagerplass lengst fremme

• HC-toalett finnes i kjelleren - med heis ned like sør for hovedorgelet (under rosevinduet) i vest.