«Vindu mot evigheten»

La Nef Sacrée (Det hellige skipet) av Cecile Chaminade (1857-1944) og Okna (Vinduer) av Petr Eben (1929-2007) fremføres ved denne konserten av Geir Morten Øien, trompet og domkantor Brita Sjöberg fra Steinmeyerorgelet. To komponister fra to forskjellige verdener, får her smelte sammen i en konsert. Petr Ebens verk «Okna» beskriver fire glassvinduer av Marc Chagall, som befinner seg i synagogen i Hassadah medical centre i Jerusalem. De fire vinduene har hver sin farge og hver sin unike karakter, noe som Eben har speilet mesterlig i dette verket for trompet og orgel. Cecile Chaminades musikk er godt festet i den franske romantiske stilen, og kjennetegnes av vakre melodier og harmonisk oppfinnsomhet.

I 2024 er det ti år siden Steinmeyerorgelet ble restaurert. I forbindelse med jubileet er billettprisene til vår konserter senket. Voksne 100 kr. Honnør 50 kr. Barn og studenter GRATIS!

Praktisk informasjon

• Unummererte plasser

• Det er teleslynge i hele kirken. Dette fungerer best om man sitter lengst framme, mot alteret. Korsang og orgel er akustisk og forsterkes ikke.

• Rullestolplass med tilhørende ledsagerplass lengst fremme

• HC-toalett finnes i kjelleren - med heis ned like sør for hovedorgelet (under rosevinduet) i vest.