Nidarosdomen oratoriekor

​Nidarosdomens Oratoriekor er koret for de store anledninger. Med sine 90 sangere fyller de katedralen med mektige monumentalverk innen kirkemusikk.


Koret samarbeider jevnlig med institusjoner som Trondheim Symfoniorkester og Olavsfestdagene. Blant verkene de seneste år er Bachs Matteuspasjon, H-moll-messe og Juleoratorium, Haydns Skapelsen, Mozarts c-mollmesse og mange flere.

Koret fremfører også nyere verker og har de seneste år gjort blant annet Schnittkes Requiem, Lloyd Webbers Requiem og Ola Gjeilos Sunrise Mass. Til sine oppsetninger engasjeres noen av de fremste solister og musikere i Norge og flere av de mest anerkjente dirigentene i Europa har jobbet med koret. Oratoriekoret representerer også jevnlig Trondheim og Domkirken i utlandet.

Koret synger også a cappella-musikk og deltar i domkirkens gudstjenesteliv. Domkantor Karen Haugom Olsen er korets dirigent og Randi F. Lundemo har siden 2014 vært tilknyttet koret under innstudering og som vokalpedagog.

Dirigent: Karen Haugom Olsen


Karen Haugom Olsen er utdannet kantor ved Norges Musikkhøgskole. Hun fullførte mastergrad i solistisk orgelspill hos Jon Laukvik ved Musikhochschule Stuttgart i 2005. Fra 2005 til 2014 var hun ansatt som kantor i Nordstrand kirke i Oslo der hun var musikalsk ansvarlig for hele den musikalske virksomheten.
Høsten 2014 fullførte Karen Haugom Olsen masterstudiet i direksjon ved Norges Musikkhøgskole, der hun studerte med Grete Pedersen. I 2014-2015 hadde hun stillingen som lektor i dirigering ved universitetet i Erfurt, med hovedansvar for kammerkor og direksjonsundervisningen.

Les mer på korets hjemmeside: https://www.oratoriekor.no