Nidarosdomen oratoriekor

Nidarosdomens oratoriekor er koret for de store anledninger og produksjoner.

Mektig og stort

Med sine rundt 80 sangere fyller de katedralen med mektige monumentalverk innen kirkemusikk. Koret samarbeider jevnlig med institusjoner som Trondheim Symfoniorkester & Opera og Olavsfest.

Blant verkene de seneste år er Bachs Juleoratorium, Haydns Skapelsen, Brahms Requiem, Faurés Requiem og Poulencs Stabat Mater. Koret har også nyere musikk som Anders Hultqvists «Tiden far i träden» og Fartein Valens Salme 121. I 2016 opptrådte de sammen med Benny Andersson og Orsa Spelmän under orgelfest i Nidarosdomen.

Koret har ved flere anledninger samarbeidet med joikeren Johan Anders Bær. Til sine oppsetninger engasjeres noen av de fremste solister og musikere i Norge, og flere av de mest anerkjente dirigentene i Europa har jobbet med koret. Oratoriekoret representerer også jevnlig Trondheim og Nidaros domkirke i utlandet.

Randi F. Lundemo er tilknyttet koret som vokalpedag.

Les mer på korets hjemmeside


Karen Haugom Olsen

Dirigent og kunstnerisk leder

Domkantor Karen Haugom Olsen er korets dirigent og kunstnerisk leder. Hun er utdannet kantor ved Norges Musikkhøgskole. Hun fullførte mastergrad i solistisk orgelspill hos Jon Laukvik ved Musikhocschule Stuttgart i 2005. Fra 2005 til 2014 var hun ansatt som kantor i Nordstrand kirke i Oslo. Der hadde hun ansvaret for den musikalske virksomheten.
Høsten 2014 avsluttet hun masterstudiet i direksjon ved Norges Musikkhøgskole, med professor Grete Pedersen som veileder. Fra 2012-2014 var hun Pedersens assistent i Det Norske Solistkor. I 2014-2015 var Karen ansatt som lektor i direksjon ved Universitet i Erfurt, med hovedansvar for kammerkoret og for direksjons-undervisningen. Karen Haugom Olsen tiltrådte stillingen som domkantor i Nidarosdomen i 2016.