​Når guttesangen klinger gjennom Nidarosdomen, tonene leter seg frem mellom buer og kapiteler, ornamenter og skulpturer, er det med nær inn på tusen års etterklang.

Nidarosdomens Guttekor er Norges eldste guttekor. Koret viderefører en 1000 år gammel tradisjon med guttekorsang i majestetiske Nidarosdomen i Trondheim. Her deltar koret regelmessig i gudstjenester.

I tillegg til å være et folkekjært liturgisk kor, har Nidarosdomens Guttekor blitt et av Europas ledende guttekor. Korets repertoar spenner vidt, fra gregoriansk sang i gudstjenestene til store verker for kor, symfoniorkester og verdenskjente solister.

Guttekoret tar på seg konsertoppdrag både med hele konsertkoret, i mindre grupper med solister og med aspirantkoret. Hvert år holder de en rekke konserter i inn- og utland. Siden 1927 har koret turnert hele verden over og er en regelmessig gjest i berømte kirker og konsertsaler i Europa, USA og Asia.

«The Nidaros Sound»

Høysesongen for sangerne er november og desember hvert år. Da gir Nidarosdomens Guttekor mellom 20-25 julekonserter frem til julaften. Korets virksomhet baserer seg på tre hovedområder: sangopplæring, medvirkning i domkirkens liturgi og konsertvirksomhet lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Guttekoret har som mål å skape den beste musikkopplevelsen og å berike kulturlivet i Trøndelag ved å fremføre nettopp den musikken som regionen trenger - og som ingen andre kor fremfører.

Ved å gi oppdrag til lokale komponister om bestillingsverk, har Nidarosdomens Guttekor både finansiert deler av kulturtilbudet og bidratt til betydelig kulturell nyskapning i regionen. I utlandet er Nidarosdomens Guttekor meget anerkjent på grunn av den spesielle og rene klangen i guttekoret, som omtales som «The Nidaros Sound».

Les mer på korets hjemmeside.


Thomas Berg-Juul, er korets dirigent og kunstnerisk leder. Han har over 15 års erfaring i musikkledelse, inkludert roller som kirkemusiker og organist. Utstyrt med en solid portefølje som inkluderer en universitetsutdannelse som kirkemusiker og orgelsolist og en spesialisering i ledelse av barnekor, er Berg-Juul engasjert i å opprettholde korets høye standarder.

Les flere artikler her

– Tonenes tale til hjertene

Nidarosdomen guttekors høstkonsert 23. oktober er ifølge dirigent Bjørn Moe tonenes tale til hjertene. Vi har stilt ham «ni kjappe» foran konserten.

Les mer

Lader opp i Pirbadet til høymesse i Nidarosdomen

Noen hopper fra 10-meteren, andre slapper av i boblebadet. Men, når de 120 guttekorsangerne synger under høymessen søndag 8. mars står de samlet for å gi alt for salmene.

Les mer