Schola Sanctae Sunnivae er et frittstående vokalensemble som består av 12-14 kvinnelige, skolerte sangere. Ensemblet presenterer gregoriansk sang i en tradisjon som har sitt utspring i Solesmes i Frankrike.​

Ensemblet viderefører en felleskirkelig arv fra middelalderen, og presenterer gregoriansk sang i en tradisjon som har sitt utspring i Solesmes i Frankrike. Dirigent og kunstnerisk leder er Anne Kleivset.

Schola Sanctae Sunnivae ble stiftet i 1992. Koret har samarbeidet med en rekke kjente artister. De har og har turnert i blant annet Belgia, Estland, Frankrike, Ungarn, Spania og Danmark. Våren 2009 fikk Scola S. Sunnivae status som pilegrimskor.

Navnet har koret valgt etter den kvinnelige norske helgenen, den hellige Sunniva. Hun skal ha vært en kongsdatter fra Irland, kjent for sin skjønnhet og rikdom.

Se også ensemblets hjemmeside.

(Foto: Lasse Berre)


CD-er

Fingergullofficiet (Kirkelig Kulturverksted)
Rex Olavus (Kirkelig Kulturverksted)
Officum et Missae in Nativitate Sancti Ioannis Baptistae (Kirkelig Kulturverksted)
In Nativitate Beatae MARIAE Virginis (2L)


Anne Kleivset

Anne Kleivset, dirigent og kunstnerisk leder

Kleivset har vært dirigent og kunstnerisk leder for Schola Sanctae Sunnivae siden 1992. Foruten korets fem cd-er står hun bak en rekke konsertforestillinger og produksjoner. Kleivset har studert kirkemusikk og pedagogikk ved Trøndelag musikkonservatorium og har master i utøvende musikk (gregoriansk sang) fra NTNU. Hun har tatt private studier innen gregoriansk sang i Solesmes (Benediktiner-kloster i Frankrike), ved Paris-konservatoriet. Hun har også sangutdannelse fra Complete Vocal Institute, København.