I Nidarosdomen er det et rikt musikkliv. Foruten musikalske innslag i gudstjenestene, arrangeres det konserter både i Nidarosdomen og Vår Frue kirke.

Storslått, intimt, tradisjonelt, nyskapende

Musikken i Nidarosdomen er en av hovedaktørene innen kirkemusikk i Norge - fra det storslåtte til det intime, fra det tradisjonelle og nyskapende.

Musikkavdelingen er ansvarlig for Nidarosdomens konsertvirksomhet. Den arrangerer en rekke konserter gjennom året, både med kirkens egne musikalske krefter og med eksterne artister.

Våre konsertserier består både av orgelkonserter og konserter med andre instrumentsammensetninger. I tillegg kommer korkonserter og større kirkemusikalske verk. Vi produserer også konserter i samarbeid med Olavsfestdagene og Trondheim kammermusikkfestival.

Vi ønsker at musikkprogrammet - som Nidarosdomen selv - skal være sammensatt av ulike stilarter og bringe videre tradisjonen for nyskaping og moderne valg. Slik er vi med på å befeste Nidarosdomen som en mangfoldig konsertarena, og utfordre kirkerommet med nye uttrykk og ytterligere utvide tilbudet til publikum.