– Både barna og foreldrene pleier å gå ut av kirka med stjerner i øynene, smiler klokker Solveig Birkeland. Søndag 17. oktober inviteres byens 4-åringer igjen til å oppleve katedralen.

I denne videoen får du en liten smakebit på innholdet i 4-årssamlingen.

Hvert år inviterer 4-åringer og deres foreldre til Nidarosdomen. Dette er en del av Nidaros domkirkes trosopplæringstilbud.

– Med trosopplæringstilbudet ønsker vi å gi barna og foreldre erfaring med at det går an å komme til kirka akkurat sånn som de er, og erfaring med at kirka er et trygt og godt sted å være, sier Solveig Birkeland.

På 4-årssamlingen møtes alle først i Waisenhuset, den røde trebygningen bak ved Vestfrontplassen for å kose seg litt med frukt, kaker, brus og saft. Her blir det også litt øving på en sang som også synges inne i kirka.

Fine gjemme-steder

Etter en stund går barn og foreldre over til Nidarosdomen. Her blir det lek, blant annet inspirert av en fortelling fra Bibelen. Gjemsel blir det også! Barn og foreldre gjemmer seg sammen, og blir funnet av en syngende Solveig. Her er det både store søyler og andre lure hjemmeplasser. Alle får også sin egen 4-årsbok.

– Vi ønsker at 4-åringene skal bli glad i kirka, og oppleve at den er der for dem, sier Solveig Birkeland, klokker i Nidarosdomen. Hun viser også til at kirka gjerne hjelper foreldrene i det store ansvaret det er å være veiviser i livet.

Hun har svært gode erfaringer med 4-årssamlingene.

– Alt skjer på barnas premisser, det er 4-åringene som er hovedpersonene. De får oppleve et hellig rom og nærme seg et av livets store mysterier. De og foreldrene pleier å gå ut av kirka med stjerner i øynene, smiler Birkeland.

Alle er velkommen, uansett kirketilhørighet.

For at 4-åringene og barna skal ha kirka helt for seg selv, låses dørene. Det er derfor viktig at alle som vil være med inn i kirka, kommer innen 15.20.

Her kan du lese litt mer om opplegget.

Solveig Birkeland, klokker Nidarosdomen

Med tanke på innkjøp av mat, meld dere gjerne på til Solveig Birkeland per telefon 915 24 462 innen fredag 15. oktober kl. 13.00. Men, dere kan også komme om dere ikke har rukket å melde dere på :)