Ord for søndagen

«Så, lyder på en måte oppfordringen, ikke kav og mas, slapp av.» Hør sokneprest Torstein Amundsens ord for denne søndagen - fra kontorplassen i Waisenhuset ved Nidarosdomen.

I kirkeåret heter denne søndagen såmanssøndag. Hvorfor det?

Kornet på åkeren

I dag kalles dagen ifølge kirkeåret såmannssøndag. I kirken er dagens prekentekst fortellingen om såmannen som sådde kornet sitt på åkeren. Noe falt i god jord, andre i dårligere jord. Her foreteller sokneprest Torstein Amundsen mer om såmannssøndag og leser sine ord for dagen - fra kontorplassen i Waisenhuset, rett ved siden av Nidarosdomen.

Amundsen leder gudstjenestene i Nidarosdomen denne helgen. Da vi grunnet koronasituasjonen kan ha bare ti til stede på gudstjeneste, gir vi deg her en anledning til å høre prestens ord denne såmannssøndagen.

Som flammende ild. Troen kommer av budskapet. Såkornet og sennepsfrøet. Alle disse tre er temaer i Bibelens tekster denne dagen.

God søndag!


Han tenkte at dette var godt nok

«Vi mister av syne at det er håndverkeren som har gitt fra seg verket sitt, fordi han tenkte at dette er godt nok, det er brukbart i den vakreste meningen av ordet.»

Hør domprost Ragnhild Jepsens ord for søndag 24. januar. I kirkeåret kalles den 4. søndag i åpenbaringstiden - tiden mellom jul og påske.

Hvem har gitt mennesket munn? Jeg viser godhet mot den jeg vil. Mannen som var født blind. Det er temaer i tekstene fra Bibelen om denne dagen.

Når mismotet tar oss, er ikke da det mest nærliggende å spørre hvorfor vil Gud ha noe med oss å gjøre? Hør domprost Ragnhild Jepsens videre ord om dette i videoen.