Solidaritetsaksjonen «Sammen som kirke i hele verden» er i gang. Nidaros domkirke samler inn penger til barna i «søppelbyen»

På Kristi himmelfartsdag 13. mai går startskuddet for den digitale solidaritetsaksjonen «Sammen som kirke i hele verden». Nidaros domkirkes menighet oppfordrer til å bidra til inntekt for barna i «søppelbyen» i Kairo.

Sammen som kirke i hele verden


Ønsker du å bidra?

Vipps til 75840. Merk med «Stefanusbarna».


Aksjonen, som varer frem til 24. juni, er på bakgrunn av pandemien og at det fremdeles er store utfordringer i den globale kirken når det gjelder koronasitasjonen.

Nidaros domkirke og Vår frue menighet har siden 2011 støttet det diakonale arbeidet til «Stefanusbarna» - barna som bor i «søppelbyen» i Kairo. Her bor tusenvis av kristne familier som lever i og av storbyens søppel.

Arbeidet med «Stefanusbarna» er i mange år bygd opp av Maggie Gobran. De har nærmere 1500 medarbeidere, driver over 65 barnehager, har hjemmebesøk til familier, arrangerer leirer for barna, driver yrkesskoler for tenåringer, samt førstehjelp, medisinsk hjelp og utdeling av mat.

Stefanusbarna driver blant flere barnehager i «søppelbyen» og andre slumområder, samt arrangerer leirer i skolens ferier.

Stefanusalliansen gir også unge mulighet til utdanning gjennom Anafora Retreat Senter. De samarbeider med internasjonale utdanningsinstitusjoner, og gir unge muligheter til utdannelse.

I lys av pandemisituasjonen oppfordret også Nidaros domkirke og Vår Frue kirke i 2020 til å gi digitalt til «Stefanusbarna». I den forbindelse fortalte tidligere leder for Menighetsrådet, Andreas Kjosavik om hans og ektefellen Fredrikkes besøk til «søppelbyen» i Kairo.

Les mer