– Å være i Nidarosdomen og høre korsang er som å drikke god kaffe og plutselig finne ut at det er marsipankake til, beskriver domkorist William Aas Andersen. I forbindelse med 75-årsjubileet forteller sangerne om hva koret og det å synge i Nidarosdomen betyr for dem.

Nidaros domkor er Nidarosdomens eget kammerkor med ca. 40 medlemmer. I 2021 feirer koret 75-årsjubileum. I den forbindelse har de bestilt fire nye verk som vil bli urfremført på hver sin konsert i løpet av jubileumsåret, blant ennet på jubileumskonserten 23. oktober.

Korets repertoar består først og fremst av kirkemusikk fra de siste 500 år, samt urframføringer av verk av lokale og nasjonale komponister. På CD-en Nidaros (2010) har Nidaros domkor spilt inn utdrag fra musikk skrevet spesielt til koret. I 2014 ble CD-innspillingen av Torbjørn Dyruds «Out of Darkness» nominert til Grammy for Best Choral Peformance.

Nidaros domkor vektlegger å holde høyeste musikalske nivå både i nyskapende framføringer, oppsetninger av store verk og deltagelse i Nidarosdomens gudstjenesteliv. Koret samarbeider jevnlig med internasjonalt anerkjente solister, dirigenter og musikere, samt ulike festivaler som KamFest og Olavsfestdagene.

Nidaros domkor representerer Trondheim og Nidarosdomen såvel regionalt som nasjonalt og internasjonalt. Koret har de siste årene blitt tildelt «produksjons- og driftsstøtte for kor på særlig høyt nivå» av Kulturrådet.

Les mer på hjemmesiden til Nidaros domkor.