Side om side med Nidarosdomen ligger Erkebispegården. Gjennom historien har Erkebispegården hatt et yrende folkeliv. 2. - 18. juli blåses det liv i Borggården - igjen.

2. – 18. juli fylles Borggården med uteserveringer, håndverksdemonstrasjoner, teater, verkstedsaktiviteter og arkeologiske utgravninger for barna. Her er noen av høydepunktene:

Teaterforestilling med Jo Strømgren Kompani
Det blir daglige teaterforestillinger for barn og familier. 3. og 4. juli kommer internasjonalt anerkjente Jo Strømgren Kompani kommer til Trondheim for å spille forestillingen «Den trøtte mannen» - om en manns daglige kamp mot vekkerklokka.

Mini-arkeologen
Familier kan sammen bli med på arkeologisk utgraving i Erkebispegården og grave etter mynter, bein og glass, som kan fortelle oss om livet i Erkebispegården for 1000 år siden.

Omvisning på Kongeinngangen
Kongeinngangen er det største pågående restaureringsprosjektet ved Nidarosdomen. Det har pågått i mer enn 10 år. Nå kan publikum bli med opp på stillaset på sørsiden av Nidarosdomen og se hvordan håndverkerne fra Bygghytta ved Nidarosdomen jobber med å gjenreise denne vakre portalen.

Vandring på Domkirkegården
De som har vandret rundt på Domkirkegården har nok lagt merke til mange spesielle navn og rare titler på gravsteinene. Arkeolog og forsker, Øystein Ekroll, inviterer til en lærerik og fornøyelig vandring på Domkirkegården.

Kunstsamtale med Håkon Bleken
Håkon Bleken har en todelt utstilling i Nidarosdomen og Erkebispegården i sommer; «Fragmenter av et livssyn». 3. juli inviteres det til kunstsamtale med Bleken. En samtale om livssyn, tro og kunst.

Herremåltider
Britannia Hotel og Restaurant To rom og kjøkken inviterer til Herremåltider i den ærverdige Herresalen. Menyen er inspirert av middelalderens festmiddager i Erkebispegården.