Et samarbeid mellom Bygghytta ved Nidarosdomen og Lade skole har resultert i et helt spesielt glassmaleri, som nå stilles ut i Nidarosdomen.

Det var Elisabeth Voss Sinnerud, blyglassarbeider ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, som i fjor sommer kom på ideen med å skape om barnetegninger til glassmalerier. Hun ønsket å gi barn et innblikk i et spennende og sjeldent håndverksfag, og samtidig bruke barnas skaperevne og fantasi som grunnlag for et unikt glassmaleri. I en post på Facebook, ble folk oppfordret til å foreslå en førsteklasse, som ville samarbeide med Bygghytta ved Nidarosdomen. 1. trinn ved Lade skole ble den heldige vinner.

Tegninger inspirert av steinskulpturer

Inspirert av de mange steinskulpturene som finnes overalt på Nidarosdomen, lagde elevene fra Lade hele 116 flotte tegninger av ulike fantasifigurer. Her finnes alt fra vampyr-dinosaurer til monstersnegler. Sammen med kollega, Ståle Gjersvold, har Elisabeth overført 73 av tegningene til glass ved hjelp av sandblåsing og glassmaling. De forskjellige glassbitene er så blitt satt sammen med blysprosser til glassmalerifelt.

Jeg er spent på om elevene synes jeg har klart å formidle de fantastiske figurene deres i glassmaleriet.

Jeg ble utrolig inspirert av alle de flotte tegningene! Det har vært veldig artig å overføre barnas tegninger til glassbiter, sier Elisabeth Sinnerud, blyglassarbeider og initiativtager til prosjektet. Jeg er gledelig overrasket over at det ble levert så mange tegninger. Jeg er veldig imponert over hvor stor fantasi elevene har, og hvor gode alle tegningene er! Jeg håper at elevene fortsetter å tegne også i årene fremover.

Glassmaleriet er utstilt i Nidarosdomen

Vi oppfordrer byens befolkning til å ta turen innom nasjonalhelligdommen i vinterferien, for å oppleve dette spesielle glassmaleriet