I helgen fyller Nora, Liva, Kaja, Agnes og de til sammen 140 jentene i Nidarosdomens jentekor og Det Norske Jentekor med «Girl Power».

Hjemme hos Nora bor to jenter fra Det Norske Jentekor i helga. (Foto: Privat)

For første gang synger Det Norske Jentekor og Nidarosdomens jentekor sammen. At det skjer i 2022 er ikke tilfeldig. Begge korene feirer jubileum. Nidarosdomen jentekor fyller 30 år, mens Det Norske Jentekor runder 75 år.

Og de skal ikke bare møtes for å synge i Nidarosdomen. De skal bo sammen hele helga, og alle jentene i Nidarosdomens jentekor og deres familier har åpnet dørene for jentene fra hovedstaden.

Nora Christine Burns Lykke (15) er overbevist om at dette blir en konsert folk ikke bør gå glipp av.

– Når så mange synger sammen i Nidarosdomen, vil nok publikum sitte igjen med et sterkt inntrykk. Nidarosdomen er en utrolig flott kirke med masse klang. Når tonene fyller hele Domen, vil det høres nydelig ut.

Konserten «Girl Power» er i Nidarosdomen lørdag 2. april kl. 19.00.

Vennskap er noe av det jentene i Nidarosdomens jentekor verdsetter med å være med i kor. (Foto: Lasse Berre)

Nora har sunget i jentekoret i to år. Tidligere sang hun i Malvik kirkekor. Hun synes det er utrolig gøy med kor.

– Jeg lærer mye, både noter og sangteknikk med mer. Vi blir veldig gode venner med de andre i koret og det er sosialt, og gøy. I tillegg er det så utrolig fin musikk i jentekoret...

– Konserten på lørdag heter «Girl Power». Hva betyr jentekraft for deg?

– Likestilling, og at vi jenter er helt fantastiske og rå. Vi kan så mye, og har så mye å komme med. Jenter er råe, sterke og selvsikre. Vi skal ikke la oss undertrykke av gutta.

– Er det «Girl Power» å synge i kor?

– Ja, i Nidarosdomens jentekor er vi veldig mange jenter. Sammen er vi alle med på å lage vidunderlig musikk som treffer oss og andre i hjertet.

Nora gleder seg til besøket fra Oslo.

– Jeg tror det kommer til å gå veldig bra! Vi har jo felles interesser da alle går i kor. Jeg synes det er gøy å møte nye mennesker!

Agnes Heen Langvik fra Det Norske Jentekor, blir 13 år fredag. Feiring ble muffins på bussen til Trondheim.

Også jentene fra «Det Norske Jentekor» gleder seg. Agnes Heen Langvik, som fyller 13 år fredag gleder seg spesielt til å synge i Nidarosdomen.

– Jeg har besøkt den sammen med familien, den er svært og flott! Jeg lurer på hvordan klangen blir, og hvordan det kommer til høres ut når vi skal synge sammen. Jeg tror det blir kjempefint!

Agnes er også spent på det å overnatte hos en familie hun ikke kjenner fra før.

– Heldigvis skal jeg bo sammen med en jeg kjenner godt fra før. Jeg tror det blir morsomt! Jeg har fått mange venner gjennom koret, og kan hende jeg får flere fra Nidarosdomens jentekor også.

– Hva betyr «Girl Power» for deg?

– At jenter kan være sterke og få til det de vil. Å stå sammen og synge i kor er også jentekraft!

– Her bor jentene fra Det Norske Jentekor i helga, forteller Liva Sofie Sandberg Nyheim.

Hjemme hos Liva Sofie Sandberg Nyheim, snart 12 år, på Tyholt har de forberedt seg på helgebesøk. Liva har vært med i Nidarosdomens jentekor i 1,5 år.

– Å synge i kor er veldig morsomt, ikke minst fordi jeg får så mange venner der. Mamma meldte meg på. Hun visste at jeg var glad i å synge, og at det var så bra miljø i jentekoret. Søsteren min Anna Matea synger også der.

Liva smiler og forteller at hun gleder seg til helga.

– Ja, både til konserten og til å få to jenter fra «Det Norske Jentekor» på overnatting hos oss, i helga. Jeg gleder meg til å bli kjent med dem!

Pappa Ole Magnus Nyheim og datter Liva Sofie Sandberg Nyheim er klar for «Girl Power»-helg.

Liva tror det blir «bra lyd» når begge korene skal opptre sammen, det blir «Girl Power» :)

– Å synge med de andre jentene er gøy. I Nidarosdomen er det veldig fin klang. Vi må synge høyt og fremover, siden det er et så stort rom, smiler hun.

Hele familien er engasjert i «Girl Power»-helga. Pappa Ole Magnus Nyheim har laget et rebusløp for jentene slik at de blir litt kjent med byen. Liva er nysgjerrig på lagene, men pappa holder kortene tett inntil brystet.

– Men, jeg har miksa både kor og alder, smiler han.

Kaja Walberg fra Det Norske Jentekor, ser frem til å synge i Nidarosdomen lørdag 2. april. (Foto: Privat)

Kaja Walberg (17) har sunget i Det Norske Jentekor i 10 år.

– Jeg liker fellesskapet i koret. Vi har kjent hverandre lenge, siden de fleste begynte når vi var ganske små. Vi får mange fine opplevelser, som reiser og at vi får fremføre nydelig musikk.

På spørsmål om hva «Girl Power» betyr for henne, svarer hun kjapt:

– Feminisme og at jenter kan! Å være en del av jentekoret er også «Girl Power». Vi gjør en del kule ting. Når vi synger sammen, oppstår en kraft.

Det Norske Jentekor kommer fra Oslo for å fylle Nidarosdomen med «Girl Power». (Foto: Blünderbuss, Anna-Julia Granberg)

Hun tror det blir kjempegøy å møte Nidarosdomens jentekor i sang.

– Jeg har vært i Domen et par ganger før, men aldri sunget i en så stor kirke før.

Kaja gleder seg også til overnattingene.

– Jeg har faktisk en venninne i Nidarosdomens jentekor. Søsteren min og jeg skal bo hos henne, og det gleder jeg meg veldig til. Å oppleve byen igjen blir også gøy!

Hun er helt sikker på at det vil oppstå mange nye og gode relasjoner i løpet av girlpower-helga.

Av

Merethe Wagelund, frilansjournalist

Karina Lein, kommunikasjons- og informasjonsarbeider Nidaros domkirkes sokn 986 35 28 kl766@kirken.no