Lørdag 26. mars kl. 20.30 slukker Nidarosdomen lysene i én time for klima og natur. Over hele verden viser folk, virksomheter, organisasjoner og myndigheter sitt engasjement for klimaet ved å slukke elektrisk lys.

Det er naturvernorganisasjonen WWF (World Wide Fund for Nature) som står bak den symbolske markeringen. Mennesker over hele verden blir oppfordret til å slukke lyset en time for klimaet.

Markeringen har som mål å øke bevisstheten rundt klimautfordringer ved å få både privatpersoner, virksomheter, myndigheter og organisasjoner til å slå av elektrisk lys i én time, for å vise at mennesker i hele verden står sammen for å stoppe klimaendringene.

Krigen i Ukraina kommer på toppen av to globale kriser: naturkrise og klimakrise.

– Akkurat nå ser vi en akutt krise i Ukraina. Vi vet ikke hvordan denne krigen vil påvirke Europa og verden, men vi vet at den kommer på toppen av to globale kriser: naturkrise og klimakrise. Earth Hour gir oss en fin mulighet til å vise at vi står sammen for planeten vår, og at vi krever handling for en tryggere, mer rettferdig og mer bærekraftig fremtid for alle, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.