I sommer kan du bli med på spennende vandringer gjennom mørke, trange ganger ned til Nidarosdomens kjeller, eller opp bratte bratte trapper til tårn og skjulte rom i høyden.

Vandringer høyt og lavt

Nidarosdomen er verdens nordligste gotiske katedral, med høye hvelvinger, slanke søyler og flotte ornamenter. I Nidarosdomen finnes det kjellerrom, tårn og små kapeller fra middelalderen, som til vanlig er stengt for publikum.

Tårnvandring
I høysesong (mai – august) kan man bli med på vandringer opp i Nidarosdomens sentraltårn og nyte den flotte utsikten over byen. Trappene opp til tårnet er mørke og trange, med hele 172 trappetrinn.

Nidarosdomens kjeller og krypt
Bli med på en vandring i kjelleren og krypten under Nidarosdomen. Her finnes Norges største samling av middelalderske gravsteiner. I kjelleren innenfor krypten finnes en umerket grav. Kan det være her Olav den hellige ligger begravet?

Nidarosdomens skjulte rom
Godt skjult i Nidarosdomens høyder finnes flere små rom og kapeller fra 1100-tallet. Her kommer man tett på Oddmund Kristiansens vakre glassmalerier.


Sikkerhet

Aldersgrense 8 år. Barn under 12 år må gå ifølge med en voksen.

Ta på gode sko. Trappene i Nidarosdomen er trange og smale.

God fysisk form. Personer som lider av hjerteproblemer, astma, epilepsi eller klaustrofobi, anbefales ikke å ta turen opp.