I sommer kan du bli med på spennende vandringer gjennom mørke, trange ganger ned til Nidarosdomens kjeller, eller opp bratte bratte trapper til tårn og skjulte rom i høyden.

Vandringer høyt og lavt

Nidarosdomen er verdens nordligste gotiske katedral, med høye hvelvinger, slanke søyler og flotte ornamenter. I Nidarosdomen finnes det kjellerrom, tårn og små kapeller fra middelalderen, som til vanlig er stengt for publikum.

Tårnvandring
I høysesong (mai – august) kan man bli med på vandringer opp i Nidarosdomens sentraltårn og nyte den flotte utsikten over byen. Trappene opp til tårnet er mørke og trange, med hele 172 trappetrinn.

Nidarosdomens kjeller og krypt
Bli med på en vandring i kjelleren og krypten under Nidarosdomen. Her finnes Norges største samling av middelalderske gravsteiner. I kjelleren innenfor krypten finnes en umerket grav. Kan det være her Olav den hellige ligger begravet?

Nidarosdomens skjulte rom
Godt skjult i Nidarosdomens høyder finnes flere små rom og kapeller fra 1100-tallet. Her kommer man tett på Oddmund Kristiansens vakre glassmalerier.


Fra tårn til tårn på Vestfronten
Bli med på en luftig vandring over brystvernet på Nidarosdomens vestfront. Her kommer du tett på noen av de mindre skulpturene, som ikke er synlig fra bakken. Og du får oppleve en utsikt som får det til å kile i magen.

Sikkerhet

Aldersgrense 8 år. Barn under 12 år må gå ifølge med en voksen.

Ta på gode sko. Trappene i Nidarosdomen er trange og smale.

God fysisk form. Personer som lider av hjerteproblemer, astma, epilepsi eller klaustrofobi, anbefales ikke å ta turen opp.