12. - 21. mars skal oppfølgeren til suksessfilmen Troll spilles inn i Trondheim. Deler av opptakene skal foregå i Nidarosdomen og i områdene rundt katedralen. Dette vil medføre noen endringer i åpningstiden og periodevis redusert fremkommelighet.

Det er første gangen en så stor filmproduksjon foregår i Trondheim. Områdene som er berørt er; Nidarosdomen, Vestfrontplassen, Ytre Kongsgård, Marinen og Torvet. Innspillingen vil i perioden 12. - 21. mars medføre ekstra trafikk, folk, utstyr og kjøretøy i de områdene det til enhver tid gjøres opptak.

Vi håper det ikke vil medføre store ulemper for våre besøkende.

PRAKTISK INFORMASJON

  • Mandag 11. mars vil det foregå rigg av utstyr i Nidarosdomen fra kl. 12.30. Dette kan medføre noe støy.
  • Tirsdag 12. - torsdag 14. mars vil Nidarosdomen stenge kl. 12.30.
  • Torsdag 14. og fredag 15. mars vil det foregå filminnspilling utenfor Nidarosdomen, på Vestfrontplassen og Ytre Kongsgård. Dette kan medføre redusert fremkommelighet og periodevis sperring mens kamera ruller. ​
  • Fredag 15. mars vil det være militære kjøretøy og skuespillere i uniform og med dummy-våpen​ på Vestfrontplassen utenfor Nidarosdomen. Et militærhelikopter vil lande på Ytre Kongsgård.​

Det er selskapet Motion Blur som står for produksjon av filmen, og Netflix som er distributør. Filmen skal sannsynligvis lanseres høsten 2025.