12.-21. juli går Sommer i Borggården av stabelen igjen. Velkommen til 10 innholdsrike dager i Erkebispegården!

Gjennom historien har Erkebispegården hatt et yrende folkeliv. Under Sommer i Borggården kan du oppleve det samme folkelivet når bygningene og uteområdet Borggården fylles av aktiviteter for store og små.

  • 20 ulike aktiviteter for barn og voksne
  • Se håndverkerne fra Nidarosdomen jobbe med tradisjonshåndverk
  • Marked med salg av både mat og håndverk
  • Gratis inngang (noen aktiviteter krever billett)

Forestillinger

I anledning Sommer i Borggården har Teater Basun utviklet de to nye forestillingene "Innlandet Jonas og det forsvunne myntverkstedet" og "Tornerose får ikke sove". I tillegg kommer også Teater Fusentast med forestillingen "Greetings from ... Erkebispegården". I Herresalen kan man også delta på Gjøglerens festmåltid - et måltid kombinert med teater og musikk.

Indiana Jones inspirert plakat. Mann med cowboyhatt i front, 5 andre karakterer i bakant.

Innlandet Jonas. Foto: Ina Stenvig, Grafisk: Ingrid Dyrseth

Vandringer

Bli med opp i det 12 etasjer høye stillaset på sørsiden av Nidarosdomen. I løpet av Sommer i Borggården arrangeres det flere ulike temavandringer på stillaset.

I tillegg til ulike stillasvandringer arrangeres også "Historisk vandring i Erkebispegården", omvisningen "Bli kjent med de som bygde domen" og vandringen "Døden på domkirkegården".

Escape room

Liker du koder og gåter? I år kan du delta på to ulike escape rooms i Erkebispegården.

Verksteder

Ta med barna på morsomme og lærerike verksted hvor de kan lage krone, smykke, tegne glassmalerier eller prøve seg som steinhugger eller arkeolog.

Marked

Under Sommer i Borggården fylles uteområdet med boder. Her kan du møte smeder, gipsmakere, steinhuggere og blyglasshåndverkere som til daglig jobber i Bygghytta ved Nidarosdomen. I tillegg er det salgsboder med alt fra burgere, bakevarer og is til handverk og smykker.

Praktisk

  • Sommer i Borggården er åpent kl. 11-16 hver dag fra 12. til 21. juli.
  • Borggården er uteområdet inne i Erkebispegården, som ligger rett ved Nidarosdomen.