Onsdag ble det klart at oppfølgeren til Netflix-suksessen, Troll, skal spilles inn i Trondheim og at noen av scenene skal filmes i Nidarosdomen.

Onsdag var produksjonsselskapet Motion Blur på besøk i Trondheim, for å planlegge opptakene til Troll 2. Regissør Roar Uthaug og produsent Espen Horn vil ikke si noe om handlingen i oppfølgeren, men røper at har latt seg inspirere av historien til Nidarosdomen.

Innspilling i mars

Filminnspillingen vil foregå i Trondheim i perioden 12. - 21. mars. Da blir det storinnrykk med et stort crew, mange statister og mye utstyr.

Respekt for kulturminnet og kirkerommet

Bjørgvin Thorsteinsson, direktør ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, synes det er stor stas at Trondheim og Nidarosdomen er valgt som location for Troll 2. Motion Blur har vært veldig ydmyke i sin tilnærming til Nidarosdomen og Nidarosdomens historie. Respekt for kulturminnet og kirkerommet har vært en forutsetning for at de skulle få lov til å filme i katedralen.

Vi gleder oss til å vise frem Nidarosdomen til millioner av seere verden over, sier Bjørgvin Thorsteinsson.

Suksess på Netflix

Troll ble publisert på Netflix i 2022, og ble raskt den mest sette ikke-engelskspråklige filmen på Netflix. Mer enn 100 millioner mennesker over hele verden har sett filmen. Den har bidratt til en enorm markedsføring av Norge og norsk natur. Troll er nominert til flere internasjonale priser, blant annet prisen for beste location.

Fra filmen Troll. Foto: Netflix