Uforglemmelige opplevelser for små og store

Midt i hjertet av Trondheim ligger Nidarosdomen, Norges nasjonalhelligdom og et populært pilegrimsmål. Katedralen er full av historier, skumle kriker og kroker og morsomme skulpturer. Bli med på familieomvisning, fortellerstund i krypten og vandring opp i sentraltårnet. Du kan også hente et kart i Besøkssenteret og utforske katedralen på egen hånd.

Olav den helliges gravkirke

Nidarosdomen ble bygd for nesten 1000 år siden over graven til Olav den hellige, vikingkongen som kristnet Norge og ble hele landets evige konge. Olav den hellige er begravet på et hemmelig sted i Nidarosdomen, men ingen vet hvor…

Olavsbrønnen
I middelalderen kom pilegrimer fra fjern og nær til Nidarosdomen for å drikke vannet i Olavsbrønnen, som man trodde hadde en legende kraft. Nå fungerer brønnen som en ønskebrønn.

Skulpturene
Nidarosdomen er rikt dekorert med rundt 5000 skulpturer og ornamenter. Vestfronten er en av de mest dekorerte bygningsdelene med 76 store skulpturer. Den mest kjente er St. Mikael, som har fått ansiktet til Bob Dylan.

Tårnvandring
For de litt større barna, kan en tårnvandring være veldig spennende. Bli med på en vandring gjennom trange, mørke ganger og opp hele 172 trappetrinn til parapeten på Nidarosdomens sentraltårn.

Les mer om tårnvandring

14. - 23. juli arrangeres Sommer i Borggården. Det blir 10 dager med teater, matopplevelser, håndverksaktiviteter, pilegrimsvandringer og escape room. Finn feriefølelsen i Borggården i sommer!

Les mer om Sommer i Borggården

Praktisk

Inngangsbilletter kjøpes digitalt eller i Besøkssenteret ved Nidarosdomen. Billetter til tårnvandring kjøpes inne i katedralen.

Aldersgrense for tårnvandring er 8 år. Barn under 12 år må gå i følge med en voksen.