«Vi er ikke soldater. Vi kan ikke slåss. Musikken er vårt våpen.» sier cellist Igor Patosovksy i Kyiv Soloists.

Ukrainske Kyiv Soloists var på Europaturné da krigen brøt ut. Uten noen vei tilbake, bestemte de seg for å bruke musikken for å samle inn penger til støtte for sine medmennesker som er berørt av krigen. Nå gjester de Trondheim og Trondheim Symfoniorkester & Opera i et musikalsk samarbeid for fred, demokrati og medmenneskelighet.


Ukrainas nasjonale kammerensemble

Det nasjonale kammerensemblet Kyiv Soloists består av velrenommerte musikere fra hele Ukraina. Et flertall av ensemblets medlemmer har vunnet nasjonale og internasjonale musikkonkurranser. For sitt arbeid med å presentere ukrainsk kultur internasjonalt, har de fått tittelen Ambassadør for ukrainsk kultur i verden. Det er viktig for Kyiv Soloists å framføre og promotere ukrainsk musikk og ukrainske komponister, som Myroslav Skoryk og Valentin Silvestrov.

Ensemblets fleksibilitet har vakt beundring, og kombinasjonen av sterk uttrykksfullhet og ukrainske tradisjoner har fengslet publikum verden over. De har blant annet opptrådt i Paris, Berlin, Warszawa, Wien, Singapore og Tokyo.

Kunstnerisk leder: Anatoliy Vasylkovski.j

Billetter (kommer for salg 25.4.)

Ordinær?
Barn / Student / Honnør?

Informasjon

Konsertstart: 19:00

Dørene åpner ca 18:30

Varighet: Opp mot 2 timer


UFØRE

  • Trinnløs inngang
  • Ledsagerbevis gjelder - behøver ikke egen billett
  • HC-toalett i tårnhall (v/ inngangen)
  • Rullestolplasser langs midtgang - reserverte plasser for ledsager
  • Akustisk konsert - ikke teleslynge