Nidarosdomen

I Nidarosdomen kan du leie det unike og vakre kirkerommet til konserter og andre arrangementer. Alle arrangementer i kirken skal bidra til å oppfylle formålsparagrafen: «Gud til ære, mennesker til oppbyggelse».

Hellig rom
Kirken er vigslet som et hellig rom og fredet i henhold til Kulturminneloven.

Dette krever at vi må ta særlige hensyn for å unngå skade på bygning og inventar. Alt vi fyller kirkerommet med av innhold skal bidra til å vise respekt for det hellige rommet og menneskene som besøker det.

Nidarosdomen forvaltes av Nidarosdomen og Vår frue menighet i samarbeid med Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDR). NDR har overordnet ansvar for å ivareta kirken som kulturminne, herunder sikkerhet. Planer for rigg av lyssetting ut over den faste lysriggen skal derfor godkjennes av NDR.

Hva koster det?

Leien er 22,5 prosent av billettinntektene, men med en minsteleie på:

15.500 kr for billettert arrangement i Nidarosdomen. I tillegg «avgift» på 25 kr. per solgte billett i Besøkssenteret.

12.500 kr for ikke billettert arrangement i Nidarosdomen.

Leievilkår

I mer enn 800 år har Erkebispegården vært arena for viktige beslutninger og storslagne fester

Erkebispegården

I Erkebispegården finnes små og store, gamle og nye lokaler som kan leies til ulike typer arrangementer. Her kan du invitere dine gjester på middag, mottakelse, konferanse eller møte i en unik historisk ramme.

Herresalen, eller Erkebiskopens hall, er en festsal fra slutten av 1200-tallet. Her tok erkebiskopen mot sine gjester og her ble det holdt viktige møter og overdådige fester. I dag er Herresalen det fremste representasjonslokalet i Trondheim.

Lei Herresalen

Hvelvrommene i Erkebispegårdens ærverdige Nordfløy er to intime rom fra slutten av 1200-tallet.

Lei Hvelvrommene

Øysteinsalen er en moderne sal i Erkebispegårdens østfløy, som leies ut til en rekke formål: konserter, seminar, forestillinger eller foredrag.

Lei Øysteinsalen

Unike historiske opplevelser

Gi dine gjester en smak av Erkebispegårdens historie gjennom en middag eller mottakelse i Herresalen med historisk sus.

Unike historiske opplevelser