«Stille natt hellige natt»

«Stille natt hellige natt», julekonsert med Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Ingrid Berg Mehus, kommer i år til 43 kirker i Norge, deriblant Vår Frue kirke i Trondheim.

35 år med juletradisjon

Det er i år 35 år siden produsent Tor Arne Ranghus, som den første i landet, fikk idéen om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden. Den aller første Stille natt hellige natt-turnéen i 1988 bestod av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt og det ble arrangert 18 konserter. Siden den gang har nærmere 600.000 publikummere fått oppleve «Stille natt hellige natt» og turnéen har besøkt over 160 forskjellige kirker over hele Norge. I år besøker Stille natt hellige natt hele 43 kirker og fyller adventstiden med julens budskap, god førjulsstemning og tradisjonsrik julemusikk.

Konserten arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen. Hjelp til selvhjelp er bærebjelken i stiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom. Jobbskaping er det andre viktige fokuset. Stiftelsen gir fattige, idérike mennesker tilgang til yrkesopplæring og små lån slik at de kan skape seg en jobb og trygg framtid. «Stille natt hellige natt»har bidratt med mer enn 11,5 millioner kroner til stiftelsens arbeid siden samarbeidet startet i 2000.

Dørene åpner ca. 19:30

Varighet ca. 80 min

Ingen aldersgrense

Trinnløs inngang