Pasjonskonsert fra Wagnerorgelet

Frank van Wijk, organist i Kapelkerk, Alkmaar, Holland spiller pasjonskonsert fra Wagnerorgelet på palmelørdag. Programmet består av musikk av Johann Sebastian Bach og er bygget rundt koralpartitaen over pasjonskoralen «Sei gegrüßet, Jesu, gütig».

Van Wijk har orgel-, cembalo- og kirkemusikkutdanning fra musikkonservatoriet i Amsterdam, under lærere som Piet Lee, Jacques van Oortmerssen og Klaas Bolt. Han arbeider som organist i Kapelkerk i Alkmaar og Ruïnekerk i Bergen (Nord-Holland) og er aktiv som lærer både i orgel-, cembalo og klavikordspill.

Frank van Wijk er en av to kunstneriske ledere fra byen Alkmaar i organisasjonen ECHO - European Cities of Historical Organs - hvor Trondheim også er medlem. Van Wijk er også delaktig som kunstnerisk leder for festivalen Orgel Festival Holland, som arrangeres rundt St Laurenskerk i Alkmaar hvert år.

Her kan du se og høre Frank van Wijk fortelle om Preludium i C-dur av Johann Sebastian Bach i en «ECHO-tutorial»

Praktisk informasjon

• Unummererte plasser

• Det er teleslynge i hele kirken. Dette fungerer best om man sitter lengst framme, mot alteret. Korsang og orgel er akustisk og forsterkes ikke

• Rullestolplass med tilhørende ledsagerplass lengst fremme

• HC-toalett finnes i kjelleren - med heis ned like sør for hovedorgelet (under rosevinduet) i vest

I 2024 feirer vi 10-årsjubileum for restaureringen av Steinmeyerorgelet. Her en oversikt over orgelkonserter først halvår. I forbindelse med jubileet har vi halvert billettprisene (100 kroner for voksen, 50 kroner for honnør), samt at det er gratis for barn og studenter. Velkommen til Nidarosdomen!