Vestad - MATTEUSPASJONEN

Knut Anders Vestads Matteuspasjon ble komponert i 2020 og urfremført av Nidaros domkor i Vågøy kirke, på Vestads hjemsted. Verket er inspirert av Bachs Matteuspasjon, men hos Vestad er evangelisten – som forteller historien om Jesu lidelse og død – en folkesanger, og der Bach brukte koraler fra sin samtid, bruker Vestad norske folketoner.

Matteuspasjonen er skrevet for kor og orgel, og det synges på norsk, - noe som gir publikum mulighet til å komme tettere på fortellingen. Det er første gang verket fremføres i Nidarosdomen.

Medvirkende:

Nidaros domkor, Solveig Brøndbo Plassen - sopran, Erlend Tvinnereim - tenor, Brita Sjöberg - orgel, Karen Haugom Olsen - dirigent


Velkommen!

I 2024 feirer vi 10-årsjubileum for Steinmeyerorgelet. I forbindelse med jubileet har vi halvert konsertbillettene på ORGELKONSERTER: 100 kroner for voksne. 50 kroner for honnør. Gratis for barn og studenter. Her er oversikt over orgelkonserter i første halvår. Velkommen til orgelbrus i Nidarosdomen!

Praktisk informasjon

• Unummererte plasser

• Det er teleslynge i hele kirken. Dette fungerer best om man sitter lengst framme, mot alteret. Korsang og orgel er akustisk og forsterkes ikke.

• Rullestolplass med tilhørende ledsagerplass lengst fremme

• HC-toalett finnes i kjelleren - med heis ned like sør for hovedorgelet (under rosevinduet) i vest.