J.S. Bach - Matteuspasjonen

Johann Sebastian Bachs Matteuspasjon for to kor, to orkester og seks solister er en av kirkemusikkens aller fremste verk. Med utgangspunkt i evangeliet etter Matteus tonesetter Bach hele lidelseshistorien, fra Jesus forteller disiplene at menneskesønnen vil bli korsfestet, til det siste måltid og Judas som skal forråde han. Fra Peter som fornekter å kjenne Jesus, ikke én gang, men tre ganger, til yppersteprestenes hån og Pilatus symbolske håndvask. Fra marsjen opp mot Golgata, korsfestelsen, til død og begravelse.

Alt dette møter vi i pasjonen. De seks solistene gestalter de sentrale personene, Jesus, Peter, Judas, yppersteprester og Pilatus, i tillegg til mange mindre roller. På mange måter er pasjonene til Bach en kirkelig opera hvor aktørene spiller ut roller og forteller sin dramatiske historie.

Medvirkende

  • Hilde Gjermundsen, sopran
  • Sunniva Eliassen, alt
  • Daniel Johannsen, evangelist
  • Lars Brissman, bass
  • Halvor Melien, bass
  • Ensemblet Oslo415
  • Nidarosdomens oratoriekor
  • Nidaros domkor
  • Nidarosdomens jentekor - jentegruppa
  • Karen Haugom Olsen - dirigent

Velkommen!

Konserten gis i vest - scenen under rosevinduet.

To felt i kirkerommet - felt VEST og felt ØST

Billetter i salg på hoopla.no

Varighet ca 3 timer inkl. pause.


Publikum kan synge med på to salmer. Den ene er «Alle dine veier».

Les intervju med Eva, Guro, Kristin og Petter Lindseth

Hele familien er med når påskedramaet fyller Nidarosdomen

– Å synge sammen med jentene i Nidarosdomen, er veldig hyggelig, sier Petter Lindseth. Både han og ektefellen Marte Kristine, samt døtrene Eva og Guro (12) er med når Matteuspasjonen for første gang på 13 år fremføres i katedralen.

Les mer
Les Karen Haugom Olsens velkomsthilsen til publikum

Velkommen til konsert

Matteuspasjonen av Johann Sebastian Bach ble for første gang fremført i Thomaskirken i Leipzig på langfredag 1727. Pasjonen forteller den dramatiske historien fra Matteusveangeliet som omhandler skjærtorsdag og langfredag.

Les mer
Les hva Sunniva Eliassen sier om Matteuspasjonen

En drøm går i oppfyllelse

– Å være i Nidarosdomen er helt spesielt. Nasjonalhelligdommen gjør noe med deg, sier Sunniva Eliassen. Nå skal hun gjøre noe hun lenge har drømt om.

Les mer
Les mer om da orkesteret Oslo415 gjestet Nidarosdomen sist

«Oslo415» på plass i Domen: – Denne konserten bør du ikke gå glipp av

– Her er det musikere i verdensklasse, og oratoriekoret synger så fantastisk fint, smiler Ingrid Bennett. Hun er produsent for «Oslo415» som ble etablert under koronapandemien.

Les mer