Draumkvedet

Draumkvedet slutter aldri å gripe mennesker. På den mørkeste tiden av året sover Olav Åstenson i 13 døgn. Han har en sterk visjon, en indre reise og får en innsikt som han skildrer og forteller om i Draumkvedet.

Ennå i vår tid blir vi nysgjerrige på hva denne reisen som kvedet er kan tilføre oss musikalsk, og lære oss om tilværelsen og sjelslivet. Draumkvedet er et visjonsdikt, og er blant annet kalt «det trettende århundret og hele middelalderens ypperste diktning i Norge».

Noen forskere, blant andre J. Moe og M.B. Landstad mener at fortellerstemmen Olav Åsteson er Olav den hellige. At det nå er spilt inn, av Øra Fonogram, og fremføres i Nidarosdomen gir fortellingen en ekstra dimensjon.

Medvirkende: Berit Opheim (sang) og Petra Bjørkhaug (orgel).

Dørene åpner 21:30. Velkommen!

Katta-elever fikk høre om arbeidet med Draumkvedet.

Les tidligere intervju med Berit Opheim

– Når jeg synger Draumkvedet, er det noe som snakker til meg

I over 20 år har Berit Opheim sunget Draumkvedet. Når hun nå for første gang fremfører det i Nidarosdomen, håper hun publikum kan kjenne på håp, trøst og samhold inn i et nytt år.

Les mer

I 2024 er det ti år siden Steinmeyerorgelet ble restaurert. I forbindelse med jubileet er billettprisene til vår konserter senket. Voksne 100 kr. Honnør 50 kr. Barn og studenter GRATIS!