Jentekoret har etablert seg som et av Norges ledende jentekor, kjent for utsøkt musikalitet og nytenkende programmering.

Fra hjerte til hjerte

Vår ubeskjedne ambisjon er at våre opptredener alltid skal være en opplevelse, ved å skape magiske øyeblikk gjennom høy kvalitet og direkte kommunikasjon - fra hjerte til hjerte.

Koret består av «Jentegruppa» (10-13 år) og «Ungdomsgruppa» (14-19 år), totalt 78 medlemmer. Dirigent og kunstnerisk leder er Anita Brevik.

Utsøkt musikalitet

Jentekoret har etablert seg som et av Norges ledende jentekor, kjent for utsøkt musikalitet og nytenkende programmering. Koret kjennetegnes ved høy kunstnerisk kvalitet, stor musikalsk variasjon og har urframført en rekke verk.

Nidarosdomens jentekor har alltid hatt høye kunstneriske ambisjoner, med et spesielt ønske om å bidra til at det blir skrevet og framført ny musikk for like stemmer. Koret opptrer jevnlig med profesjonelle artister og musikere, og samarbeider tett med Trondheim symfoniorkester og TrondheimSolistene. Koret har også samarbeidet med internasjonalt anerkjente dirigenter som Andrew Parrott, Bob Chilcott, Stephen Layton, Edward Higginbottom, Grete Pedersen, og Anton Armstrong.

Prinsessebryllup

I 2002 sang de i Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns vielse, og har opptrådt for det norske kongeparet ved en rekke anledninger. To ganger har koret vært med på juleproduksjoner for amerikansk fjernsyn i samarbeid med St. Olaf Choir, USA. Programmene ble spilt inn i Nidarosdomen og ble sendt på den amerikanske kringastingsorganisasjonen PBS og NRK både i 2005 og 2013. Produksjonen fra 2013 «Christmas in Norway with The St. Olaf Choir and the Nidarosdomens Jentekor» ble hedret med to regionale Emmy-awards.

I 2011 holdt koret konserter under World Symposium on Choral Music i Puerto Madryn, Argentina, som ett av 20 kor plukket ut blant topp kor fra hele verden. Ellers har de gitt en rekke konserter utenfor Trondheim, både nasjonalt og internasjonalt.

Liv Ullmann-prisen

Nidarosdomens jentekor mottok Trondheim kommunes kulturpris i 2010, og ble i januar 2018 hedret med Liv Ullmann-prisen. Innspillingen av MAGNIFICAT ble nominert til en amerikansk Grammy for Best Surround Sound Album. Deres siste album LUX er Jentekorets femte egne CD-utgivelse.


Anita Brevik


Anita Brevik er kunstnerisk leder og dirigent for Nidarosdomens jentekor. Hun har vært med siden koret ble startet i 1992. Hennes systematiske og bevisste arbeid med å bygge og pleie jentestemmene har gitt resultater i form av en varm og homogen korklang som er ett av korets varemerker.

Anita er opptatt av at koret både skal være en musikalsk skole og et dannelsesprosjekt. I viktige år av de unge jentenes liv lærer de orden, disiplin, tålmodighet og verdien av å tilstrebe kvalitet og være godt forberedt. Og at hver enkelt stemme og personlighet er unike brikker i den helheten som koret utgjør. Anita Brevik mottok i 2018 Kongens Fortjenstmedalje for sitt arbeid med jentekoret.


Maria Næss


Maria Næss har vært korets faste repetitør (leder innøving av sanger), akkompagnatør og kammermusiker gjennom mange år. Næss har klaverutdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim (nå Institutt for musikk ved NTNU). Hun har bred erfaring som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Maria underviser også ved musikklinja ved Heimdal videregående skole. I tillegg komponerer hun og jobber freelance som pianist og akkompagnatør.

Les flere artikler her

Kongens Fortjenstmedalje til dirigent Anita Brevik

– Spør du meg, så er det på tide, slo ordfører Rita Ottervik fast da hun 28. oktober delte ut Kongens Fortjenstmedalje til dirigent for Nidarosdomens jentekor, Anita Brevik.

Les mer

Glade timer, skjelvende sekunder

Noen uker før Anita Brevik mottok Kongens Fortjenstmedalje, satt hun ved et bål på Mjuklia i Rennebu med jentekoret. Det jentene sa den kvelden, rørte den høyt dekorerte dirigenten til tårer.

Les mer